Dön gel, ismin gibi bize zaferler yaşat

Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, kar yağışına rağmen evlatları için mücadele ediyor. Anne Necibe Çifçi "Yaz, kış, soğuk, pandemi demeden mücadelemize devam ediyoruz" derken, Baba Süleyman Aydın "Anne ve babalar olarak yılmayacağız, sonuna kadar evlatlarımızın yolunu gözleyeceğiz" dedi.

Haberler 19.01.2022 - 04:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çocuklarnn PKK tarafndan kaçrldn söyleyen aileler, 3 Eylül 2019dan itibaren HDP l Bakanl önünde balatlan evlat nöbeti kar yana ramen evlatlar için deval etti. 870 gündür sürdürülen nöbette Hacire Akar ile birlikte çocuklarna kavuan aile says, 33 oldu.

Daa kaçrlan çocuklar için HDP il binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr anneleri, kar yana ramen evlatlar için mücadele ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 870inci gününde sürüyor.

Kar yana ve souk havaya ramen ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyiini sürdüren annelerden Necibe çifçi, olu Rojhat için eylemi sürdürmekte kararl olduunu söyledi.

çifçi, çocuklarnn yolunu gözlediklerini dile getirerek, Yaz, k, souk, pandemi demeden mücadelemize devam ediyoruz. nallah Allahn izniyle benim, bütün anne, babalarn evlatlar geri dönecek. dedi.

Evlat acs olmasayd kimse bizi karn, yamurun altnda tutamazd. diyen çifçi, HDP ile terör örgütü PKKya tepkisini dile getirdi.

Tek isteklerinin evlatlarna kavumak olduunu anlatan çifçi, Yeter artk evlatlarmz ersinler. Eylemimizde sonuna kadar kararlyz. Evlatlarmz bize verilmeden buradan kalkmayacaz. diye konutu.

çifçi, oluna güvenlik güçlerine teslim olmalar çars yapt.

ANNE VE BABALAR OLARAK YILMAYACAIZ

Olu Özkan için eylem yapan baba Süleyman Aydn da anne ve babalar olarak kar altnda nöbetlerini sürdürdüklerini aktard.

Aydn, Hepimizin tek bir amac var, evlatlarmz istiyoruz. Anne ve babalar olarak ylmayacaz, sonuna kadar evlatlarmzn yolunu gözleyeceiz. Youn kar altnda bile mücadelemiz devam ediyor. Evlatlarmz gelinceye kadar bu mücadelemiz devam edecek. diye konutu.

Oluna seslenen Aydn, Devletimizin efkatli kollarna teslim olun. Artk bu hasretlik bitsin. ifadelerini kulland.

OLU ZAFERE SESLEND

2017 ylnda yaz tatilinde çalmak zmire gittikten bir süre sonra kaybolan olu Zafer için Samsundan gelerek Diyarbakr HDP il binas önünde evlat nöbeti tutmaya balayan Sabire Aydn, bütün aile bireylerinin Zaferi çok özlediini söyledi. Anne Aydn, evladnn dönmekle kendilerine büyük bir zafer yaatacan belirterek, bu konuda umutlu olduunu vurgulad.

Aydn unlar söyledi:

Olum 2017 ylnda stanbulda çalyordu. zmire geçtiini örendik. Orada kaçrld benim olum. Olumu bekliyorum. Olum, senin için geldim ben buraya. Kardelerin, baban, bütün aile seni çok özledi. Bir an önce dön gel. Seni bekliyoruz. Seni almadan buradan gitmeyeceim benim olum. Ne olursun geri dön. Okuyasn diye üniversiteye yolladk yavrum. Sen çok akll bir çocuktun. Biz seni vatana devlete hayrl ol, diye yetitirdik. Kandrldn, biliyorum. Hiç de geç deil, dön gel. çok özledik. imdiye kadar burada olan annelerin 33 evlad döndü, sen de dön gel yavrum. sminin Zafer olduu gibi bize zaferler yaat. Dön gel, seni bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git