Dön gel, ismin gibi bize zaferler yaşat

Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, kar yağışına rağmen evlatları için mücadele ediyor. Anne Necibe Çifçi "Yaz, kış, soğuk, pandemi demeden mücadelemize devam ediyoruz" derken, Baba Süleyman Aydın "Anne ve babalar olarak yılmayacağız, sonuna kadar evlatlarımızın yolunu gözleyeceğiz" dedi.

Dön gel, ismin gibi bize zaferler yaşat

Diyarbakır'da çocuklarının   PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen aileler, 3 Eylül 2019'dan itibaren HDP İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbeti  kar yağışına rağmen evlatları için deval etti. 870 gündür sürdürülen nöbette Hacire Akar ile birlikte çocuklarına kavuşan aile sayısı, 33 oldu.

Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, kar yağışına rağmen evlatları için mücadele ediyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 870'inci gününde sürüyor.

Kar yağışına ve soğuk havaya rağmen ellerinde çocuklarının fotoğrafı ile bekleyişini sürdüren annelerden Necibe Çifçi, oğlu Rojhat için eylemi sürdürmekte kararlı olduğunu söyledi.

Çifçi, çocuklarının yolunu gözlediklerini dile getirerek, "Yaz, kış, soğuk, pandemi demeden mücadelemize devam ediyoruz. İnşallah Allah'ın izniyle benim, bütün anne, babaların evlatları geri dönecek." dedi.

"Evlat acısı olmasaydı kimse bizi karın, yağmurun altında tutamazdı." diyen Çifçi, HDP ile terör örgütü PKK'ya tepkisini dile getirdi.

Tek isteklerinin evlatlarına kavuşmak olduğunu anlatan Çifçi, "Yeter artık evlatlarımızı ersinler. Eylemimizde sonuna kadar kararlıyız. Evlatlarımız bize verilmeden buradan kalkmayacağız." diye konuştu.

Çifçi, oğluna güvenlik güçlerine teslim olmaları çağrısı yaptı.

 "ANNE VE BABALAR OLARAK YILMAYACAĞIZ"

Oğlu Özkan için eylem yapan baba Süleyman Aydın da anne ve babalar olarak kar altında nöbetlerini sürdürdüklerini aktardı.

Aydın, "Hepimizin tek bir amacı var, evlatlarımızı istiyoruz. Anne ve babalar olarak yılmayacağız, sonuna kadar evlatlarımızın yolunu gözleyeceğiz. Yoğun kar altında bile mücadelemiz devam ediyor. Evlatlarımız gelinceye kadar bu mücadelemiz devam edecek." diye konuştu.

Oğluna seslenen Aydın, "Devletimizin şefkatli kollarına teslim olun. Artık bu hasretlik bitsin." ifadelerini kullandı.

OĞLU ZAFERE SESLENDİ

2017 yılında yaz tatilinde çalışmak İzmir’e gittikten bir süre sonra kaybolan oğlu Zafer için Samsun’dan gelerek Diyarbakır HDP il binası önünde evlat nöbeti tutmaya başlayan Sabire Aydın, bütün aile bireylerinin Zafer’i çok özlediğini söyledi. Anne Aydın, evladının dönmekle kendilerine büyük bir zafer yaşatacağını belirterek, bu konuda umutlu olduğunu vurguladı. 

Aydın şunları söyledi:

“Oğlum 2017 yılında İstanbul’da çalışıyordu. İzmir’e geçtiğini öğrendik. Orada kaçırıldı benim oğlum. Oğlumu bekliyorum. Oğlum, senin için geldim ben buraya. Kardeşlerin, baban, bütün aile seni çok özledi. Bir an önce dön gel. Seni bekliyoruz. Seni almadan buradan gitmeyeceğim benim oğlum. Ne olursun geri dön. Okuyasın diye üniversiteye yolladık yavrum. Sen çok akıllı bir çocuktun. Biz seni vatana devlete hayırlı ol, diye yetiştirdik. Kandırıldın, biliyorum. Hiç de geç değil, dön gel. Çok özledik. Şimdiye kadar burada olan annelerin 33 evladı döndü, sen de dön gel yavrum. İsminin Zafer olduğu gibi bize zaferler yaşat. Dön gel, seni bekliyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz