Dosta güven düşmana korku!

Hayatın her alanına damgasını vuran kadınlar, vatan savunmasında da 7 gün 24 saat görev yaparak adlarından söz ettiriyor.

Haberler 08.03.2019 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda, vatandan huzur ve güvenliini salamak için görev yapan kadn güvenlik korucular ile çar ve mahalle bekçileri, vatan savunmasnda jandarma ve polis memurlaryla omuz omuza mücadele yürütüyor.

Hayatn her alanna emekleri ile damgasn vuran kadnlar, vatan savunmas için de 7 gün 24 saat nöbet tutuyor.

Evlerinde e ve anne olan kadnlar, aile düzenlerini salarken, gururla tadklar üniformalaryla da bulunduklar yerleim yerlerinde güvenlii tesis ediyor, dosta güven, dümana korku salyor.

Ülkede bu görevi yürüten yüzlerce kadn arasnda Diyarbakrn Ergani ilçesinde güvenlik korucusu Özgül Güzey ve Sur ilçesinde mahalle bekçisi Nesliah Alp de bulunuyor.

- Vatan savunmann kadn erkei olmaz

Erganide güvenlik korucusu 2 çocuk annesi Özgül Güzey (26), AA muhabirine yapt açklamada, babas sayesinde tand bu meslei severek sürdürdüünü söyledi.

çocukluunun bu üniforma hayali ile geçtiini ifade eden Güzey, iinden istifa ederek güvenlik korucusu olduunu belirtti.

Güzey, u anda mesleimi isteyerek ve severek yapyorum. Üniformam gururla tayorum. dedi.

Her meslein kendine has zorluklar olduuna iaret eden Güzey, jandarma personeli olarak kalbindeki vatan, bayrak sevgisiyle zorluklar atn aktard.

Güzey, öyle konutu:

Kurtulu Savanda Nene Hatun gibi ismini sayamadmz birçok annemiz gereken mücadeleyi verdi. Biz de onlardan bayra devralarak, ayn mücadeleye devam etmekteyiz. Hepimiz gereken mücadeleyi sonuna kadar göstereceiz. Hayatn her alannda varz, var olmaya da devam edeceiz. Her meslekte olduu gibi bu meslekte de kadn erkek ayrm olmadan beraber mücadelemize devam etmeliyiz. Vatan savunmann kadn erkei olmaz. Bu konuda kadn erkek üzerine düen her eyi yapmak durumundadr.

- Düdüün sesini duyan vatanda kendini güvende hissediyor

Surda mahalle bekçisi Nesliah Alp (29), Diyarbakrl olduunu, görevi gerei ilçenin sokaklarnda dolatn, vatandalarn güvenlii için olumsuz durumlara müdahale ettiklerini söyledi.

Düdüün sesini duyan vatanda kendini güvende hissediyor. Zor ama bu meslei severek yapyorum. diyen Alp, öyle konutu:

Bir kadn olarak kendi rahatmdan vazgeçip vatandan huzuru ve güvenlii için gece çalyorum, zor mu? Kadnlar artk her meslek alannda var. Kadnlarn baaramayaca i yok. Bekçilikte kadn olmamn avantajlar da oluyor. Madur kadnlara huzuru, güveni hissettiriyorum. Bu anlamda bütün kadnlara çar inanrsanz, baarrsnz.

Ana Sayfaya Git