Drone eğitimi

DTSO tarafından engellilere yönelik istihdam sağlanması ve yeni mesleklerin yayılması için ücretsiz drone eğitimi verilmeye başlandı.

Haberler 09.12.2020 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO), Sanayi Mektebinde eitimlere devam ediyor. Yaklak 70 eitim 30 yazlm olmak üzere kent genelinde gençlere, kadnlara ve engelli bireylere verdikleri eitimle istihdam yolunu açan DTSO bir ilke daha imza att. DTSO tarafndan engelli bireylere yönelik drone eitimi verildi. Verilen eitimle yen i istihdam alanlarn oluturulmas hedeflendi.

DRONE ETM VERLD

2021de Sanayi Mektebinde tasarm, yazlm ve destek eitimleri ile 600 kiiye eitim vermeyi planladklarn kaydeden Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Mehmet Kaya, yeni meslekler ile engelli bireylerin aranlacak nitelikli personel haline geleceklerini söyledi. Bakan Kaya, Engelliler Haftanz kutlu olsun, dorusu Sanayi Mektebini açtmzdan beri belki de en az kazandmz ama en çok keyif aldmz eitim. Sanayi Mektebinin amac dorusu 70e yakn eitim, 30a yakn yazlm olmak üzere kentimizdeki gençlerimize, kadnlarmza, engellilerimize, çalan veya çalmayanlarmza yönelik eitim vermek. Bugünkü eitimimiz Ticaret ve Sanayi Odamzn destekleriyle engelli kardelerimize yönelik drone eitimi. Hepimiz unu biliyoruz, u an i yasasnda belirli bir saynn üzerinde eleman istihdam eden iletmelerin engelli çaltrma zorunluluu var. Bu bazen tartmalara neden oluyor, ama i alan açlmas anlamnda önemli. Ama en önemlisi bugünkü çalma, herhangi bir yasal gerekçe duyulmadan engelli kardelerimizin edindikleri eitimle kendi ihtiyaçlarn gidecek ekilde aranr hale getirmek. Bugün alacanz drone eitimi ile sizler hiçbiriniz kotaya tabir tutulmadan aranr eleman haline geleceksiniz. Bize bavuranlarn saysna baktmzda bunun farkna vardnz çok net görebiliyoruz. Bu anlamda bu tür engelli bireylere verilecek eitimlerin i bulmalarnda daha da kolaylklar salayacan biliyoruz. Drone, yazlm, tasarm gibi eitimleri oda olarak finansal anlamda desteklediimiz, sizlerin de aldnz eitimle rahatlkla i bulabileceiniz eitimleri biz yapacaz dedi.

Ana Sayfaya Git