DTSO’dan kadınların güçlendirilmesi için online eğitim

DTSO Bilim Eğitim Vakfı, ABD Büyükelçiliği desteğiyle kadınların güçlendirilmesi için online eğitim başlattı.

Haberler 18.01.2021 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Büyükelçilii tarafndan desteklenen Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) Bilim ve Eitim Vakf bünyesinde yürütülen proje kapsamnda, kadn giriimcilerin ve ekonomik hayata katlmak isteyen kadnlarn desteklenmesi amacyla eitim programlar balatld. Sanayi ve Teknoloji Bakanl ile Karacada Kalknma Ajans desteiyle kurulan Diyarbakr Sanayi Mektebi bünyesinde yürütülecek olan eitim programlar hakknda DTSO Yönetim Kurulu Bakan Yardmcs Ercan Taynlamak bilgi verdi.

Taynlamak, göreve geldikleri iki yllk süre içinde üye iletmeler, kadn, genç ve engelliler gibi farkl hedef gruplarna yönelik hizmetler gelitirdiklerini belirtti. letmelerin üretim, hizmet süreçlerine katk sunacak nitelikli insan kaynann gelitirilmesi, kadn ve gençlerin giriimcilik becerilerinin gelitirilmesi amacyla Diyarbakr Sanayi Mektebini kurduklarn vurgulayan Taynlamak, 6 aylk süre içerisinde yaklak 300 kiiye d ticaret, hedef pazar ve ticari istihbarat, trafik mühendislii, e-ticaret, drone pilotaj eitimi, temel fotorafçlk vb. farkl dallarda eitim programlar düzenlendiklerini söyledi.

ÖZEL ETM PLANLARI

Sanayi Mektebi bünyesinde eitim programlar için farkl üniversite ve meslek kurulularyla ibirlii saladklarn, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile imzaladklar protokolle ortak eitim programlar düzenleyeceklerini aktaran Taynlamak, Diyarbakr Sanayi Mektebi bünyesinde kurduumuz teknolojik altyap ile düzenli olarak farkl alanlarda eitim programlar düzenliyoruz. ABD Büyükelçiliinden aldmz destekle Kadn Meclisimiz ibirliinde kadnlara yönelik özel eitim programlar planladk. 13 farkl alanda TOBB ETÜ gibi akademik kurumlar ibirliinde eitim programlar düzenleyeceiz. Bu programlar; Mini MBA (letme Yöneticilii), Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Uzmanl, E-Ticaret E- hracat, Pazarlama Sat ve Müteri likileri Yönetimi, Yönetim ve Organizasyon, Sosyal Giriimcilik, Proje Döngü Yönetimi, Plan Hazrlama, Finansal Okuryazarlk, Takm çalmas, Problem çözme Becerileri, Sunum Teknikleri, Güçbirlii irketleri ve Kooperatifleme diye belirtti.

ONLNE BAVURU

Taynlamak, ilk eitim programnn 60 saatlik Mini MBA (letme Yöneticilii ) Eitimi olduunu ve 18 Ocak-10 Mart tarihleri arasnda online olarak uygulanacan dile getirerek, bu eitim için www.elcezeriinovationacademy.com araclyla bavurularn yaplabileceini aktard. DTSO tarafndan Diyarbakr Sanayi Mektebi bünyesinde düzenlenecek tüm yüz yüze ve online eitimlere www.elcezeriinovationacademy.com üzerinden bavuru yaplabileceini duyuran Taynlamak, ayn zamanda sosyal medya hesaplar üzerinden de tüm eitimlerin paylaldn söyledi.

Ayrca yerelde farkl kurumlarla da eitim alannda ibirlii salandn belirten Taynlamak, iletmelerden, kurumlardan ve bireylerden alnan eitim taleplerine göre farkl tematik alanlarda, farkl hedef gruplarna yönelik online ve yüz yüze eitim programlar düzenleneceini sözlerine ekleyerek, yerelden ve bölgeden eitimler için alnan her türlü talebi deerlendireceklerini aktard.

Ana Sayfaya Git