Görüş Bildir

DTSO’dan kadınların güçlendirilmesi için online eğitim

DTSO Bilim Eğitim Vakfı, ABD Büyükelçiliği desteğiyle kadınların güçlendirilmesi için online eğitim başlattı.

DTSO’dan kadınların güçlendirilmesi için online eğitim

ABD Büyükelçiliği tarafından desteklenen Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Bilim ve Eğitim Vakfı bünyesinde yürütülen proje kapsamında, kadın girişimcilerin ve ekonomik hayata katılmak isteyen kadınların desteklenmesi amacıyla eğitim programları başlatıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Karacadağ Kalkınma Ajansı desteğiyle kurulan Diyarbakır Sanayi Mektebi bünyesinde yürütülecek olan eğitim programları hakkında DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak bilgi verdi.

Tayınlamak, göreve geldikleri iki yıllık süre içinde üye işletmeler, kadın, genç ve engelliler gibi farklı hedef gruplarına yönelik hizmetler geliştirdiklerini belirtti. İşletmelerin üretim, hizmet süreçlerine katkı sunacak nitelikli insan kaynağının geliştirilmesi, kadın ve gençlerin girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi amacıyla Diyarbakır Sanayi Mektebi’ni kurduklarını vurgulayan Tayınlamak, 6 aylık süre içerisinde yaklaşık 300 kişiye dış ticaret, hedef pazar ve ticari istihbarat, trafik mühendisliği, e-ticaret, drone pilotaj eğitimi, temel fotoğrafçılık vb. farklı dallarda eğitim programları düzenlendiklerini söyledi.

ÖZEL EĞİTİM PLANLARI

Sanayi Mektebi bünyesinde eğitim programları için farklı üniversite ve meslek kuruluşlarıyla işbirliği sağladıklarını, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile imzaladıkları protokolle ortak eğitim programları düzenleyeceklerini aktaran Tayınlamak, "Diyarbakır Sanayi Mektebi bünyesinde kurduğumuz teknolojik altyapı ile düzenli olarak farklı alanlarda eğitim programları düzenliyoruz. ABD Büyükelçiliği’nden aldığımız destekle Kadın Meclisimiz işbirliğinde kadınlara yönelik özel eğitim programları planladık. 13 farklı alanda TOBB ETÜ gibi akademik kurumlar işbirliğinde eğitim programları düzenleyeceğiz. Bu programlar; Mini MBA (İşletme Yöneticiliği), Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Uzmanlığı, E-Ticaret E- İhracat, Pazarlama Satış ve Müşteri İlişkileri Yönetimi, Yönetim ve Organizasyon, Sosyal Girişimcilik, Proje Döngü Yönetimi, İş Planı Hazırlama, Finansal Okuryazarlık, Takım Çalışması, Problem Çözme Becerileri, Sunum Teknikleri, Güçbirliği Şirketleri ve Kooperatifleşme" diye belirtti.

ONLİNE BAŞVURU

Tayınlamak, ilk eğitim programının 60 saatlik Mini MBA (İşletme Yöneticiliği ) Eğitimi olduğunu ve 18 Ocak-10 Mart tarihleri arasında online olarak uygulanacağını dile getirerek, bu eğitim için www.elcezeriinovationacademy.com aracılığıyla başvuruların yapılabileceğini aktardı. DTSO tarafından Diyarbakır Sanayi Mektebi bünyesinde düzenlenecek tüm yüz yüze ve online eğitimlere www.elcezeriinovationacademy.com üzerinden başvuru yapılabileceğini duyuran Tayınlamak, aynı zamanda sosyal medya hesapları üzerinden de tüm eğitimlerin paylaşıldığını söyledi. 

Ayrıca yerelde farklı kurumlarla da eğitim alanında işbirliği sağlandığını belirten Tayınlamak, işletmelerden, kurumlardan ve bireylerden alınan eğitim taleplerine göre farklı tematik alanlarda, farklı hedef gruplarına yönelik online ve yüz yüze eğitim programları düzenleneceğini sözlerine ekleyerek, yerelden ve bölgeden eğitimler için alınan her türlü talebi değerlendireceklerini aktardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi