Düğünlere kısıtlama!

Diyarbakır’da Kovid-19 tedbirleri kapsamında mevlit, kına, nişan ve düğün gibi etkinliklere saat ve halat kısıtlaması getirilip, araç konvoyu oluşturmak salgın süresince yasaklandı.

Haberler 14.08.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleriyle ilgili denetimleri sklatracaklarn belirterek, Mekanlar kurallara uymuyorsa, uyguladmz ceza her neyse i yerinin giriinde ilan olarak aslacak. Vatandamz da o i yerine girerken kurallara uyup uymadn görsün, ona göre girip girmeme karar versin. dedi.

Karalolu, Valilik toplant salonunda düzenlenen Pandemi Toplantsnn ardndan gazetecilere yapt açklamada, son günlerde Diyarbakrn Türkiyede vaka saysnda ilk 5 il içinde olduunu ve bu kapsamda yeni kararlar alndn bildirdi.

Salk tekilat, odalar ve düün salonu sahipleriyle deerlendirme toplants yaptklarn ve belirli kararlar aldklarn anlatan Karalolu, Kovid-19un en çok vatandan kalabalk olarak bir arada bulunduu alan ve mekanlarda bulatn belirtti.

Karalolu, bu alanlarda kurallara uyulmad zaman hastaln bulamasnn engellenemediini vurgulad.

DÜÜN SAATLERNE KISITLAMA

Türkiye ve Diyarbakrda virüsün en çok düün ve taziye ile kafe ve restoran gibi vatandan younlukta bulunduu mekanlarda yayldna dikkati çeken Karalolu, Bundan sonra Diyarbakrda özellikle akam düünlerimiz saat 19.30da balayacak, 22.30da sona erecek. Gündüz saatlerinde de farkl etkinlikler yaplyor. Diyarbakrda mevlit, kna ve nian gibi etkinlikleri de saat 12.00de balatp 15.00te bitirmi olacaz. dedi.

Vali Karalolu, öyle devam etti:

Artk düünlerde sadece gelin ve damat dans edebilir. Onun dnda vatandan katlmyla halay, dans ve benzeri elence konusunda kstlama getiriyoruz. Bulan çok fazla olduu konvoy meselesi var. Bir müddet bu konvoylar da yasaklyoruz. Artk Diyarbakrda düün, sünnet ve nian konvoyunu, bu virüsü yeninceye kadar yasaklam oluyoruz. Bugün aldmz l Hfzsshha kararyla, düün salonu ruhsat olmayan mekanlarda düün, nian, sünnet veya herhangi bir ad altnda ya günü gibi toplantlarn yaplmasn da istemiyoruz.

65 YA ÜSTÜNE KALABALIK YERLERDE BULUNMAMA çARISI

En riskli ya grubunun 65 ya üstü olduuna iaret eden Karalolu, Onlardan, günün kalabalk saatlerinde, özellikle saat 16.00dan sonra pazar yerleri, toplu tama araçlar gibi vatandan youn olduu mekanlarda bulunmamalarn rica ediyoruz. Maalesef bulatnda hastaln seyri onlar için çok daha ar geçebiliyor. Onlar koruyabilmek için buna ihtiyacmz var. ifadelerini kulland.

YERLERNE SIKI DENETM

Restoran ve kafelerle ilgili kararlar alndn da bildiren Karalolu, unlar kaydetti:

Salk Bakanl Kovid-19 rehberinde ayrnt ve detaylar var. Birinci denetimde eksiklikler görülürse uyaryoruz. kinci denetimde 3 bin 150 lira ceza veriyoruz. Üçüncü ihlalde 1 gün, dördüncü ihlalde 3 gün kapatma yapyoruz. Bugün itibaryla denetimleri sklatracaz. Mekanlar kurallara uymuyorsa, uyguladmz ceza her neyse i yerinin giriinde ilan olarak aslacak. Vatandamz da o i yerine girerken kurallara uyup uymadn görsün, ona göre girip girmeme karar versin. Vatandamz da kendi saln düünüyorsa kurallara uymayan i yerinde bulunmasn.

Kurallarn çok zor olmadn ve bunlar herkesin kendi hayatnda uygulamasyla toplumun Kovid-19dan kurtulabileceini dile getiren Karalolu, Diyarbakrllardan sosyal mesafe, maske ve dier tedbirlere uyulmasn istedi.

Ana Sayfaya Git