Eğitim Sen: Okullardaki önlemler yetersiz

Okullarda salgına karşı alınan tedbirlerin yetersiz olduğuna dikkat çeken Eğitim Sen, yaşanan sorunlara karşı alınması gereken tedbirleri açıkladı.

Haberler 05.03.2021 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim Sen Diyarbakr ubeleri, okullarn açlmamasna ilikin sendikann 2 nolu ubesinde basn açklamas yapt. Açklama yapan Eitim Sen 1 Nolu ube yöneticisi ehmus Tekin, alnan kararlarn vaka artna yol açabilecek yeni bir sürecin önünü açtn söyledi.

2020 ylnn Haziran ayndaki normalleme sürecini hatrlatan Tekin, eitimde kararlar MEBin deil AKP Genel Bakan tarafndan alndn kaydetti. Tekin, Yerinde Karar Sürecinde Eitim Kurumlarnn Açlma ve Uygulama Kriterleri balkl basn açklamasnn, MEBin eitim politikalarnda devre d braklmasn açkça ortaya koyduu iddia edildi.

ÖNERLER

Mevcut planszlk ve karar alma süreçlerindeki kaotik durumun kayglarn artrd ifade eden Tekin, önerilerini öyle sralad:

*Eitim emekçilerinin iki doz alanmas süreci hzla tamamlanmaldr.

*Seyreltilmi snf uygulamasn ortadan kaldracak düzenlemeler yaplmamaldr.

*Solunum hijyeni için 20 dakikada bir havalandrlmas gereken snflarda pencerelerin açlr kapanr olmas ve öretmen ve örencilerin solunum hijyenine ilikin bilgilendirilmesi konusunda çalmalar yaplmaldr.

*Maske ve hijyen malzemeleri konusunda sürekli ek takviyelerin yaplaca bir düzenleme mutlaka planlanmaldr.

*Eitim bileenlerinin salkl ulam için Valilikler ve yerel yönetimlerle birlikte kapsaml bir planlama hzla hayata geçirilmelidir.

*Alnan önlemlerin kapsam geniledikçe okullarmz kademeli olarak açlmal, yaamn tüm alanlarndaki sektörler kademeli bir ekilde normalleme kapsamna alnmaldr.

*Kamuoyu, okullara dair gelimelere ilikin olarak il ve ilçe düzeyinde alanan öretmen says, vaka saylar, karantinaya alnan snflar, karantinaya alnan okullar konusunda haftalk tablolarla bilgilendirilmelidir.

Ana Sayfaya Git