Görüş Bildir

Eğitim Sen: Okullardaki önlemler yetersiz

Okullarda salgına karşı alınan tedbirlerin yetersiz olduğuna dikkat çeken Eğitim Sen, yaşanan sorunlara karşı alınması gereken tedbirleri açıkladı.

Eğitim Sen: Okullardaki önlemler yetersiz

Eğitim Sen Diyarbakır şubeleri, okulların açılmamasına ilişkin sendikanın 2 nolu şubesinde basın açıklaması yaptı. Açıklama yapan Eğitim Sen 1 Nolu Şube yöneticisi Şehmus Tekin, alınan kararların vaka artışına yol açabilecek yeni bir sürecin önünü açtığını söyledi.

2020 yılının Haziran ayındaki normalleşme sürecini hatırlatan Tekin, eğitimde kararları MEB’in değil AKP Genel Başkanı tarafından alındığını kaydetti. Tekin, “Yerinde Karar Sürecinde Eğitim Kurumlarının Açılma ve Uygulama Kriterleri” başlıklı basın açıklamasının, MEB’in eğitim politikalarında devre dışı bırakılmasını açıkça ortaya koyduğu iddia edildi.

ÖNERİLER

Mevcut plansızlık ve karar alma süreçlerindeki kaotik durumun kaygılarını artırdığı ifade eden Tekin, önerilerini şöyle sıraladı:

“*Eğitim emekçilerinin iki doz aşılanması süreci hızla tamamlanmalıdır.

*Seyreltilmiş sınıf uygulamasını ortadan kaldıracak düzenlemeler yapılmamalıdır.

*Solunum hijyeni için 20 dakikada bir havalandırılması gereken sınıflarda pencerelerin açılır kapanır olması ve öğretmen ve öğrencilerin solunum hijyenine ilişkin bilgilendirilmesi konusunda çalışmalar yapılmalıdır.

*Maske ve hijyen malzemeleri konusunda sürekli ek takviyelerin yapılacağı bir düzenleme mutlaka planlanmalıdır.

*Eğitim bileşenlerinin sağlıklı ulaşımı için Valilikler ve yerel yönetimlerle birlikte kapsamlı bir planlama hızla hayata geçirilmelidir.

*Alınan önlemlerin kapsamı genişledikçe okullarımız kademeli olarak açılmalı, yaşamın tüm alanlarındaki sektörler kademeli bir şekilde normalleşme kapsamına alınmalıdır.

*Kamuoyu, okullara dair gelişmelere ilişkin olarak il ve ilçe düzeyinde aşılanan öğretmen sayısı, vaka sayıları, karantinaya alınan sınıflar, karantinaya alınan okullar konusunda haftalık tablolarla bilgilendirilmelidir.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi