Eker ve Kuzu hakkında iddia

Eski tarım bakanları Mehmet Mehdi Eker ve Kutbettin Arzu’nun da aralarında bulunduğu 10 isim, Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Vakfı’nı kurdu. Kurucular arasında “Türkiye’ye Çekoslovakya’dan koli basilli tereyağını bilerek sokmaktan ceza almasıyla” gündeme gelen Mehmet Ersin İstanbulluoğlu da var.

Haberler 14.04.2022 - 01:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Eski tarm bakanlar Mehmet Mehdi Eker ve Kutbettin Arzu, eski Tarm Bakanl Müstear Vedat Mirmahmutoullar ve bakanlkta görev yapt dönemde Türkiyeye çekoslavakyadan koli basilli tereyan bilerek sokmaktan ceza almasyla gündeme gelen Mehmet Ersin stanbulluolunun da arasnda olduu 10 isim, Tarmsal Strateji ve Politika Gelitirme Vakfn (TARPOL) kurdu.

Cumhuriyet gazetesinde yaymlanan habere göre, klim deiiklii ve gda krizi tartmalar sürerken Tarm ve Orman Bakanlnda üst düzey deiiklikler yaand. Bekir Pakdemirli görevinden affn isterken, yardmclar da daha sonra görevden alnd. Bu kez sahneye eski tarm bakanlar ve bakanlk görevlileri çkt. 10 isim, TARPOLu kurdu. Vakfedenler arasnda en dikkat çeken iki isim, 2011-2015 arasnda bakanlk yapan Mehmet Mehdi Eker ile ondan sonra ksa süreliine de olsa bakanlk koltuunda oturan Kutbettin Arzu oldu. Arzu, Temmuz 2021de Kamu Görevlileri Etik Kurulu üyeliine atanmt.

YÖNETMDE YOK YOK

Dier vakfedenler arasnda Tarm Bakanlnda müstearlk görevini yürüten Vedat Mirmahmutoullar, eski müstear yardmclarndan Volkan Mutlu Cokun ile bakanlkta çeitli tarihlerde genel müdürlük yapan Mehmet Ersin stanbulluolu, rfan Erol, Gürsel Küsek ve Mustafa Kayhan da yer ald. Kayhan, halihazrda Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüünü yürütüyor. Kayhan bu göreve, ete zam yaplmasn uzun kuyruklarn bitirilmesi gerekçesiyle açklayan Osman Uzunun görevden alnmasnn ardndan atanmt.

Cokun ise halihazrda Meteoroloji Genel Müdürlüü görevinde. Tarm Bakanlnn eski müstear yardmclarndan Durali Koçak ise vakfn yönetim kurulunda bulunuyor. Ankarada 90 bin lira mal varl ile kurulan vakfn amac doal kaynaklarn sürdürülebilirlii esasna bal olarak, tarmsal üretimi gelitirme stratejileri, gda güvenlii konularnda çalma yapmak olarak açkland.

Ana Sayfaya Git