El öpüp para çaldı

Diyarbakır'da el öpüp, para çalan yankesiciler yakalandı.

Haberler 07.11.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, cami önlerinde yal kiilere, Babam öldü, mevlidimiz var, kyafet datyoruz diyerek sarlp, ellerini öperken ceplerindeki paralar çalan M.A. ve B.E., gözaltna alnd. Bu yöntemle 16 kiinin parasn çalan üpheliler, tutukland.

l Emniyet Müdürlüü, Asayi ube Müdürlüü Yankesicilik Dolandrclk Bürosu ekipleri, kentte son zamanlarda artan yankesicilik olaylar üzerine çalma balatt.

EL ÖPÜP YANKESCLK YAPIYOR

Aratrmada, yankesicilerin farkl senaryolarla soygun yaptn belirleyen polis, madurlar dinledi. Yankesicilerin, özellikle cami önlerinde yal kiilere, Babam öldü, mevlidimiz var, kyafet datyoruz diyerek sarld ve bu bahaneyle ellerini öperken, ceplerindeki cüzdan ve paralar çaldklar ortaya çkt. Soygun srasnda zaman zaman gözya döktükleri de belirlenen hrszlarn, bu yöntemle 16 yankesicilik olayna kartklar belirlendi.

KAMERALARI NCELERKEN

Polis, madurlarn ifadeleri ve olaylarn meydana geldii bölgelerdeki güvenlik kameralarn inceleyerek, yankesicilerin kimliklerini belirledi. Polis önceki gün, kimlikleri belirlenen üphelilerin adreslerine operasyon düzenledi, M.A. ile B.E.yi gözaltna ald. Asayi ube Müdürlüüne götürülen üphelilerden B.E.nin yaralama, kapkaç ve yankesicilik suçlarndan çok sayda kayd olduu, 25 yl da kesinlemi hapis cezas bulunduu tespit edildi. üpheli B.E. ile M.A., çkarldklar mahkeme tarafndan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ana Sayfaya Git