Elçi anmasında siyaset vurgusu!

Diyarbakır Barosu, her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde düzenlediği Tahir Elçi'yi anma etkinliğinin 169'uncusunu gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Elçi cinayeti soruşturma dosyasında bir ilerleme olmadığını hatırlattırken, seçim sürecine ilişkin de yorumda bulundu.

Haberler 30.03.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tahir Elçi cinayetinin soruturma dosyasnn ikinci defa rapor düzenlenmesi için Adli Tp Kurumuna gönderildiini hatrlatan Aydn, Yaklak 3 buçuk yl dosya Diyarbakrda bekletildi. Bu süre sonunda dosya Adli Tp Kurumuna gönderildi. Umarm bu süreç 3 yl sürmez daha ksa, daha makul bir süre içerisinde bu soruturma dosyas, bu rapor hazrlanr. Buradaki savclara, soruturma makamna iletilir. Bu sürecin ksa olmasn umuyor ve diliyoruz diye konutu.

YEREL SEçMLER

Pazar günü yaplacak olan Mahalli dareler Genel Seçimine deinen Aydn, Yakn tarihimizin en sert polemiklerine sahne olan bir propaganda, bir seçim kampanya süreci yaadk. Maalesef ayrtran, kutuplatran, ötekiletiren bir nefret diliyle bir seçim kampanyasna tank olduk. Politik aktörlerin, kanaat önderlerinin, toplumun önde gelenlerinin kulland iddet dili, kulland nefret dili, maalesef geni halk tabannda çok daha sert uygulanmaya konulmaktadr, dolaysyla bu bizim için son derece üzücü bir durumdur ifadelerini kulland. Aydn, seçmenlerden sandk bana giderek oylarn kullanmasn isteyerek konumasn sonlandrd. Eylem, yaplan oturma eyleminin ardndan sona erdi.

Ana Sayfaya Git