Elçi anmasında siyaset vurgusu!

Diyarbakır Barosu, her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde düzenlediği Tahir Elçi'yi anma etkinliğinin 169'uncusunu gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Elçi cinayeti soruşturma dosyasında bir ilerleme olmadığını hatırlattırken, seçim sürecine ilişkin de yorumda bulundu.

Elçi anmasında siyaset vurgusu!

Tahir Elçi cinayetinin soruşturma dosyasının ikinci defa rapor düzenlenmesi için Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini hatırlatan Aydın, "Yaklaşık 3 buçuk yıl dosya Diyarbakır'da bekletildi. Bu süre sonunda dosya Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Umarım bu süreç 3 yıl sürmez daha kısa, daha makul bir süre içerisinde bu soruşturma dosyası, bu rapor hazırlanır. Buradaki savcılara, soruşturma makamına iletilir. Bu sürecin kısa olmasını umuyor ve diliyoruz" diye konuştu.                                               

YEREL SEÇİMLER

Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne değinen Aydın, "Yakın tarihimizin en sert polemiklerine sahne olan bir propaganda, bir seçim kampanya süreci yaşadık. Maalesef ayrıştıran, kutuplaştıran, ötekileştiren bir nefret diliyle bir seçim kampanyasına tanık olduk. Politik aktörlerin, kanaat önderlerinin, toplumun önde gelenlerinin kullandığı şiddet dili, kullandığı nefret dili, maalesef geniş halk tabanında çok daha sert uygulanmaya konulmaktadır, dolayısıyla bu bizim için son derece üzücü bir durumdur" ifadelerini kullandı. Aydın, seçmenlerden sandık başına giderek oylarını kullanmasını isteyerek konuşmasını sonlandırdı. Eylem, yapılan oturma eyleminin ardından sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler