En Temiz Diyarbakır

Büyükşehir Belediyesi, temiz bir Diyarbakır idealini ortak bir hedef haline getirmek amacıyla 'En Temiz Diyarbakır' kampanyasını başlattı.

Haberler 12.05.2022 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Büyükehir Belediyesi, temiz bir Diyarbakr idealini ortak bir hedef haline getirmek amacyla En Temiz Diyarbakr kampanyasn balatt.
Büyükehir Belediyesi, çevre duyarll oluturmak, sfr atk ve geri dönüüme tevik etmek, toplumun çevre meselelerinde farkndaln artrmak, doaya ve topluma kar sorumluluklar hatrlatmak ve temiz bir Diyarbakr idealini ortak bir hedef haline getirmek amacyla En Temiz Diyarbakr kampanyasnn tantmn yapt. Büyükehir Belediyesince balatlan kampanyann paydalar arasnda Sur, Balar, Kayapnar ve Yeniehir belediyeleri ile Kzlay, TEMA, YELAY, Dicle Üniversitesi ve TURSAB da yer alyor. Kayapnar ilçesinde bir otelde gerçekleen toplantda konuan Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan, Diyarbakrn yüzölçümü olarak Türkiyenin 10. büyük, nüfus olarak 14. büyük ehri olduunu söyledi. Diyarbakrn bütün yönleriyle büyük bir ehir olduuna dikkati çeken Kardan, bu büyüklükle orantl olarak tüketimden kaynakl kentte günlük 2 milyon 328 bin 784 kilo çöp olutuunu belirtti. Kardan, ehir paydalarnn katlmad bir temizlik yönetiminin mümkün olmayacan ifade etti.

BU HEP BRLKTE BAARACAIZ

Büyükehir Belediyesinin kenti vahi depolamadan kurtarmak ve çöpü enerjiye dönütürmek için EKAY projesini balattn hatrlatan Kardan, Bütün at, çöpü, yeniden kazandrmak için projelerimiz bundan sonra da devam edecek. Bu kampanyada muradmz, çöp üretimini durdurmak deil, tüketim varsa çöp üreyecektir. Geri dönüümü mümkün olan atklar daha çok dönütürmek, kimyasal atklarn doaya verdii zarar azaltmak, Diyarbakra yakr bir çevre duyarll gelitirmek arzusundayz. ehri kirletmemenin en güzel ehir temizlii olduunu, Diyarbakrn en temizi hak ettiini ehrin yaayanlar ve paydalar olarak gösterelim istiyoruz. Gerektiinde bakasnn att çöpü kaldracaz, adabyla uyaracaz. Bu ii hep birlikte baaracaz. Bu kampanya tek bana hiçbir ey baaramaz ama bir balangçtr, bir iyi niyettir. Bütün vatandalarmz, bütün kurum ve kurulularmz, bu iyi niyete bu yeni balangca ortak olmaya davet ediyorum. En temizi, en faydals, en salkls, hepimiz için En Temiz Diyarbakrda yaamaktr dedi.

Ana Sayfaya Git