Görüş Bildir

En Temiz Diyarbakır

Büyükşehir Belediyesi, temiz bir Diyarbakır idealini ortak bir hedef haline getirmek amacıyla 'En Temiz Diyarbakır' kampanyasını başlattı.

En Temiz Diyarbakır

DİYARBAKIR - Büyükşehir Belediyesi, temiz bir Diyarbakır idealini ortak bir hedef haline getirmek amacıyla 'En Temiz Diyarbakır' kampanyasını başlattı.
Büyükşehir Belediyesi, çevre duyarlılığı oluşturmak, sıfır atık ve geri dönüşüme teşvik etmek, toplumun çevre meselelerinde farkındalığını artırmak, doğaya ve topluma karşı sorumlulukları hatırlatmak ve temiz bir Diyarbakır idealini ortak bir hedef haline getirmek amacıyla 'En Temiz Diyarbakır' kampanyasının tanıtımını yaptı. Büyükşehir Belediyesi'nce başlatılan kampanyanın paydaşları arasında Sur, Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir belediyeleri ile Kızılay, TEMA, YEŞİLAY, Dicle Üniversitesi ve TURSAB da yer alıyor. Kayapınar ilçesinde bir otelde gerçekleşen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan, Diyarbakır’ın yüzölçümü olarak Türkiye’nin 10. büyük, nüfus olarak 14. büyük şehri olduğunu söyledi. Diyarbakır’ın bütün yönleriyle büyük bir şehir olduğuna dikkati çeken Kardan, bu büyüklükle orantılı olarak tüketimden kaynaklı kentte günlük 2 milyon 328 bin 784 kilo çöp oluştuğunu belirtti. Kardan, şehir paydaşlarının katılmadığı bir temizlik yönetiminin mümkün olmayacağını ifade etti.

'BU İŞİ HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ'

Büyükşehir Belediyesi’nin kenti vahşi depolamadan kurtarmak ve çöpü enerjiye dönüştürmek için EKAY projesini başlattığını hatırlatan Kardan, "Bütün atığı, çöpü, yeniden kazandırmak için projelerimiz bundan sonra da devam edecek. Bu kampanyada muradımız, çöp üretimini durdurmak değil, tüketim varsa çöp üreyecektir. Geri dönüşümü mümkün olan atıkları daha çok dönüştürmek, kimyasal atıkların doğaya verdiği zararı azaltmak, Diyarbakır’a yakışır bir çevre duyarlılığı geliştirmek arzusundayız. Şehri kirletmemenin en güzel şehir temizliği olduğunu, Diyarbakır’ın en temizi hak ettiğini şehrin yaşayanları ve paydaşları olarak gösterelim istiyoruz. Gerektiğinde başkasının attığı çöpü kaldıracağız, adabıyla uyaracağız. Bu işi hep birlikte başaracağız. Bu kampanya tek başına hiçbir şey başaramaz ama bir başlangıçtır, bir iyi niyettir. Bütün vatandaşlarımızı, bütün kurum ve kuruluşlarımızı, bu iyi niyete bu yeni başlangıca ortak olmaya davet ediyorum. En temizi, en faydalısı, en sağlıklısı, hepimiz için ‘En Temiz Diyarbakır’da yaşamaktır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi