Engelli kardeşimi kaçırdılar

İşitme engelli kızı için eylem yapan anne Esmer Koç "HDP ve PKK'lılar bırakmadılar kızımı Ankara'ya götürüp tedavi ettireyim. Kızımı istiyorum"

Haberler 26.01.2022 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr il bakanl önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnii 879. gününde de devam ederken aileler, engelli olan çocuklarn zorla daa kaçrlmasna tepki gösterdi.

Engelli çocuklar kaçrlan aileler adna açklama yapan Ruken Canbey, kardei Muhammedin de yüzde 70 engelli olmasna ramen terör örgütü tarafndan kaçrdn söyledi. Terör örgütü PKKnn elinde çok sayda engelli çocuun bulunduuna iaret eden Canbey, unlar söyledi:

ENGELL çOCUKLAR çN

Yaz, k, yamur, çamur demeden eylemimizi sürdürmekte kararlyz. PKK terör örgütü ve onun siyasi uzants HDPden daa kaçrd engelli çocuklarmz istiyoruz. O çocuklar, özel çocuklar, her birinin hayatn sürdürebilmesi için özel bakma ihtiyac var. HDP ve PKK engelli çocuklar daa kaçracak kadar hasiyetsiz ve kanszdr. O zalimlerin, o vicdanszlarn ellerinden evlatlarmz kurtaracaz. Evlatlarmz da kurtarana kadar buradayz. Benim kardeim Muhammed yüzde 70 engelliydi. Sürekli kanszlk problemi vard kardeimin. Kan takviyesi almadnda baygnlk geçiriyordu. Düzenli salkl beslenmesi gerekiyordu. Benim annem sürekli hastanelerdeydi. 5 çocuu daha olmasna ramen bizi evde brakr kardeimin tedavisiyle ilgilenirdi. Annem haftalarca hastanelerde kalyordu. Buna ramen kardeimi daa kaçrdlar.

KARDEM GÖNDERN

Biz gittik kardeimin yüzde 70 engeli raporlu olduunu söyledik. Bize, Biz bu raporu tanmyoruz. Bu çocuk artk burada bizim gözetimimizde. Size ihtiyac yok, bu çocuu artk size vermeyeceiz dediler. Kandile kadar gittik. Bizim kararllmz görünce, Bir daha gelirseniz sizi öldürülürüz diye tehdit ettiler. En son bize, Salam birini getirin bu engelliyi götürün dediler. Burada benim kardeim gibi daa kaçrlan çok genç var. Anne ve babalarn acs çocuklarnn engellerinden dolay aclar ikiye katlanyor. Bu nasl bir acdr bize yaatyorlar.

Hakkarinin emdinli ilçesinden 9 yl önce 16 yanda daa kaçrlan yüzde 40 iitme engelli kz Zübeyde için eylem yapan anne Esmer Koç, evladna kavumak istediini söyledi. Kznn tedavi ile Ankaraya sevk edildiini dile getiren Koç, HDP ve PKKllar brakmadlar kzm Ankaraya götürüp tedavi ettireyim. Engelli kzm istiyorum. Onun yeri benim yanmdr. dedi.

Ana Sayfaya Git