Görüş Bildir

Engelli kardeşimi kaçırdılar

İşitme engelli kızı için eylem yapan anne Esmer Koç "HDP ve PKK'lılar bırakmadılar kızımı Ankara'ya götürüp tedavi ettireyim. Kızımı istiyorum"

Engelli kardeşimi kaçırdılar

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 879. gününde de devam ederken aileler, engelli olan çocukların zorla dağa kaçırılmasına tepki gösterdi.

Engelli çocukları kaçırılan aileler adına açıklama yapan Ruken Canbey, kardeşi Muhammed’in de yüzde 70 engelli olmasına rağmen terör örgütü tarafından kaçırdığını söyledi. Terör örgütü PKK’nın elinde çok sayıda engelli çocuğun bulunduğuna işaret eden Canbey, şunları söyledi:

ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN

“Yaz, kış, yağmur, çamur demeden eylemimizi sürdürmekte kararlıyız. PKK terör örgütü ve onun siyasi uzantısı HDP’den dağa kaçırdığı engelli çocuklarımızı istiyoruz. O çocuklar, özel çocuklar, her birinin hayatını sürdürebilmesi için özel bakıma ihtiyacı var. HDP ve PKK engelli çocukları dağa kaçıracak kadar hasiyetsiz ve kansızdır. O zalimlerin, o vicdansızların ellerinden evlatlarımızı kurtaracağız. Evlatlarımızı da kurtarana kadar buradayız. Benim kardeşim Muhammed yüzde 70 engelliydi. Sürekli kansızlık problemi vardı kardeşimin. Kan takviyesi almadığında baygınlık geçiriyordu. Düzenli sağlıklı beslenmesi gerekiyordu. Benim annem sürekli hastanelerdeydi. 5 çocuğu daha olmasına rağmen bizi evde bırakır kardeşimin tedavisiyle ilgilenirdi. Annem haftalarca hastanelerde kalıyordu. Buna rağmen kardeşimi dağa kaçırdılar.

KARDEŞİMİ GÖNDERİN

Biz gittik kardeşimin yüzde 70 engeli raporlu olduğunu söyledik. Bize, "Biz bu raporu tanımıyoruz.  Bu çocuk artık burada bizim gözetimimizde. Size ihtiyacı yok, bu çocuğu artık size vermeyeceğiz" dediler. Kandil’e kadar gittik. Bizim kararlılığımızı görünce, "Bir daha gelirseniz sizi öldürülürüz" diye tehdit ettiler. En son bize, "Sağlam birini getirin bu engelliyi götürün" dediler. Burada benim kardeşim gibi dağa kaçırılan çok genç var. Anne ve babaların acısı çocuklarının engellerinden dolayı acıları ikiye katlanıyor. Bu nasıl bir acıdır bize yaşatıyorlar."

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden 9 yıl önce 16 yaşında dağa kaçırılan yüzde 40 işitme engelli kızı Zübeyde için eylem yapan anne Esmer Koç, evladına kavuşmak istediğini söyledi. Kızının tedavi ile Ankara'ya sevk edildiğini dile getiren Koç, "HDP ve PKK'lılar bırakmadılar kızımı Ankara'ya götürüp tedavi ettireyim. Engelli kızımı istiyorum. Onun yeri benim yanımdır." dedi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi