Ergani ve Eğil kongresi yapıldı

AK Parti'de kongresi süreci devam ederken dün Ergani ve Eğil ilçe kongreleri yapıldı. Kongrede eski başkanlar yeniden göreve seçildi.

Haberler 17.09.2017 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr AK Parti Ergani ve Eil lçe Tekilatnn 6. Olaan Kongresi yapld.

Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balayan kongrede, milletvekillerinin yapt konumann ardndan seçim kurulu tarafndan kurulan sandkla seçime geçildi.

Erganide Bakan deimedi

Mevcut Bakan Mehmet ükrü Sayan ve Vahit Güvensennin iki liste halinde katld kongrede, 338 oy kullanld. ki oy geçersiz saylrken Sayan 210, Güvensen, 126 oy ald.

Sayan, kendine destek veren herkese teekkür ederek, bu güvene layk olmaya çalacan ifade etti.

Sayan, öyle konutu:

Bizim kongrelerimiz, Cumhurbakanmzn ve Genel Bakanmzn gösterdii hedefe layk bir ekilde birlik ve beraberlik içinde gerçeklemektedir. Milletimizden kopmadan, kibir ve gururdan uzak, milletin sorunlar ile dertlenerek onlarn sorunlarna çözüm üreterek tekilatçlk yapmaktayz. Yeniden yaplanan ilçe tekilatlarmz bu çerçevede önemli görevler üstlenmektedir.

Kongreye, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Galip Ensariolu, Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammed Dara Akar, AK Parti ilçe tekilatlar katld.

Eilde Karata devam

Öte yandan, öleden sonra da Eil ilçesinin 6. Olaan konresi yapld. AK Parti Diyarbakr Milletvekili ve Tekilatnn tam kadro katlm gösterdii kongrede, renkli görüntüler oluurken, Mehmet Karaka yeniden bakanla seçildi.

Ak Parti geçtiimiz hafta içerisinde ise, çermik, çünü, Silvan, Kocaköy, Kulp ve Lice kongrelerini yapm, mevcut bakanlar güven tazeleyerek, göreve devam demiti.

Ana Sayfaya Git