Ergani ve Eğil kongresi yapıldı

AK Parti'de kongresi süreci devam ederken dün Ergani ve Eğil ilçe kongreleri yapıldı. Kongrede eski başkanlar yeniden göreve seçildi.

Ergani ve Eğil kongresi yapıldı

Diyarbakır AK Parti Ergani ve Eğil İlçe Teşkilatı'nın 6. Olağan Kongresi yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede, milletvekillerinin yaptığı konuşmanın ardından seçim kurulu tarafından kurulan sandıkla seçime geçildi.

Ergani'de Başkan değişmedi

Mevcut Başkan Mehmet Şükrü Sayan ve Vahit Güvensen'nin iki liste halinde katıldığı kongrede, 338 oy kullanıldı. İki oy geçersiz sayılırken Sayan 210, Güvensen, 126 oy aldı.

Sayan, kendine destek veren herkese teşekkür ederek, bu güvene layık olmaya çalışacağını ifade etti.

Sayan, şöyle konuştu:

 “Bizim kongrelerimiz, Cumhurbaşkanımızın ve Genel Başkanımızın gösterdiği hedefe layık bir şekilde birlik ve beraberlik içinde gerçekleşmektedir. Milletimizden kopmadan, kibir ve gururdan uzak, milletin sorunları ile dertlenerek onların sorunlarına çözüm üreterek teşkilatçılık yapmaktayız. Yeniden yapılanan ilçe teşkilatlarımız bu çerçevede önemli görevler üstlenmektedir.”

Kongreye, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, AK Parti ilçe teşkilatları katıldı.

Eğil'de Karataş devam

Öte yandan, öğleden sonra da Eğil ilçesinin 6. Olağan konresi yapıldı. AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Teşkilatının tam kadro katılım gösterdiği kongrede, renkli görüntüler oluşurken, Mehmet Karakaş yeniden başkanlığa seçildi.

Ak Parti geçtiğimiz hafta içerisinde ise, Çermik, Çünğüş, Silvan, Kocaköy, Kulp ve Lice kongrelerini yapmış, mevcut başkanlar güven tazeleyerek, göreve devam demişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz