Eş katili doktora müebbet hapis!

Eşi Müzeyyen Boylu Issı'yı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan doktor Mesut Issı, ağırlaştırılmış müebbet ve 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 29.09.2020 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Boanma aamasnda olduu avukat Müzeyyen Boyluyu öldüren Mesut Issya, ee kar kasten öldürme suçundan indirimsiz arlatrlm müebbet cezas verildi.

Boanma aamasnda olduu avukat Müzeyyen Boyluyu katleden Mesut Issnn yargland davann karar durumas, Diyarbakr 7nci Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Sank Iss, durumaya tutuklu bulunduu cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile katlrken, avukat Kutbettin Odaba, Boylunun annesi Türkan Boylu, avukatlar Cihan Aydn, Hatice Demir, Serdar Özer, Öykü çakmak ve Sinan Tanrkulu da durumada hazr bulundu.

Mahkeme bakan, koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle snrl sayda izleyicinin durumaya katlmasna izin verdi. Gazeteciler ise durumaya alnmad. Savc, sank Iss hakknda ee kar kasten öldürme suçundan arlatrlm müebbet hapis cezasyla tutukluluk halinin devamn istedi.

CANAVARCA HSLE ÖLDÜRME CEZALANDIRILMASI TALEB

Savclk mütalaasna kar söz verilen Boylunun annesi Türkan Boylu, Sann cezalandrlmasn istiyorum. Bu dava bir buçuk yldr devam ediyor. Beyanlar yalan ve iftiradan ibarettir. Kzmdan arabasn deitirmek için sürekli para istiyordu. Evlilikleri boyunca kzma sürekli iddet uygulad. Üst snrdan ceza alnmasn talep ediyorum dedi.

Boylunun avukatlar, sann Ee kar tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme suçundan iyi hal ve tahrik indirimi yaplmadan cezalandrlmas talebinde bulundu.

AIRLATIRILMI MÜEBBET KARARI

Son sözü sorulan sank Iss, cinayeti bilinçsiz bir ekilde ar tahrik altnda ilemi olduunu ileri sürerek, piman olduunu ve lehine olan tüm hükümlerin uygulanmas talebinde bulundu. Verilen arann ardndan mahkeme heyeti, sank Issya haksz tahrik ve iyi hal indirimi uygulamadan, ei kasten öldürme suçundan arlatrlm müebbet hapis cezas verdi. Mahkeme ayrca 6136 sayl yasaya muhalefet suçundan 2 yl hapis ve 100 gün adli para cezas verdi. Issnn tutukluluk halinin devamna karar verildi.

KARAR OLUMLU ANCAK YETERSZ

Durumann ardndan Boylu ailesinin avukatlar Diyarbakr Barosu Tahir Elçi Konferans Salonunda açklama yapt. Diyarbakr Barosu Bakan Cihan Aydn, kadna kar iddetle mücadelenin önemine vurgu yapt.

Cinayetin canavarca hisle ve tasarlayarak ilendiine bir kez daha dikkat çeken Boylunun avukat Sinan Tanrkulu, mahkemenin ei kasten öldürme suçundan verdii cezann olumlu olmasna kar yeterli olmadn kaydetti. Tanrkulu, yaygnlaan kadna yönelik iddettin caydrcln salamak için canavarca hisle öldürme suçundan cezann verilmesi gerektiini söyledi. Tanrkulu, mahkeme kararn canavarca hisle öldürme yönünden istinafa tayacaklarn söyledi. Sann olayn asl madurunun kendisinin olduu eklindeki savunmasn hatrlatan Tanrkulu, Cinayeti nasl bir hisle ilediiyle Müzeyyeni öldürme hakkn kendisinde olduu düüncesiyle hareket ettiinin göstergesidir. Bu iki olgu bile cinayeti canavarca hisle ilediini kabul etmek gerekiyor dedi.

SUçTAN KURTULMA TAKT BOA çIKTI

Sank Issya hiçbir indirim yaplmadan arlatrlm müebbet verilmesinin büyük bir baar olduunu ifade eden avukat Asl Pasinli, Türkiyede kamuoyuna mal olan bütün dosyalarda Emine Bulut, ule çet ve Müzeyyen Boylu olmak istemiyoruz eklinde bavurular oluyor. Hak edilen cezann verilmesi bu nedenle çok kymetlidir. Cezaszlk politikasndan beslenen bütün faillere doru bir mesaj verilmesi için buradayz. Haksz tahrik ve iyi hal uygulamasnn bir ezbere dönütüü adalet sisteminde bizim dosyamza uygulanmamas çok kymetlidir diye konutu.

Boylunun avukatlarndan Hatice Demir de, Sann kendini suçtan kurtarmaya yönelik stratejisi ve taktikleri adli tp ve Elaz Ruh ve Sinir Hastalklar Hastanesinden geri döndü. Adaletin tesis edildii bir günde kadn mücadelesinin kazanmlarn ve yargya yansyan pratiini görmek kymetlidir ifadelerini kulland.

Kürtçe yapt konumasnda dava için dayanma gösteren çalan herkese teekkür eden Boylunun annesi Türkan Boylu ise, Bu canavar 7 yl boyunca kzmn maln elinden almaya çalt, iddet uygulad. Artk Allaha havale ediyorum onu herkese bir kez daha teekkür ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git