Eski Başkanlara Gözaltı

Diyarbakır merkezli PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonda 29 şüpheli yakalandı. Örgütün 20 yıllık istihbarat ve akademi saha sorumlusu M.Y, 350 örgüt üyesini deşifre etti.

Haberler 25.05.2021 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr merkezli 5 ilde PKKnn ehir yaplanmasna yönelik operasyonda HDPnin baz il ve ilçe yöneticilerinin de aralarnda bulunduu 29 üpheli gözaltna alnd. PKKnn 20 yl istihbarat ve akademi saha sorumluluunu yaptktan sonra kaçp teslim olan sözde takm komutan M.Y. 350 örgüt üyesini deifre edip, örgütün tüm faaliyetlerini detaylaryla anlatt.

PKK SORUTURMASI

Alnan bilgiye göre, PKK/KCK ile iliki alarnn deifre edilmesine yönelik, terör örgütünün ehir yaplanmasnda faaliyet yürütüp, haklarnda gizli tank beyanlar bulunan, terör örgütünün çarlar, emir ve talimatlar dorultusunda ölen örgüt mensuplarna düzenlenen cenaze törenlerine katlan, tüm eylemleri organize eden kiilerin tespitine yönelik çalmalar yapld.

34 KYE YAKALAMA

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda 34 üpheli hakknda yakalama karar çkarld.

Emniyet Müdürlüü ekiplerince Diyarbakr merkez ile Kulp ve Silvan ilçeleri, stanbul, Batman, Antalya ve Tuncelide 41 adrese e zamanl düzenlenen operasyonda HDPli eski Batman Belediye Bakan Sabri Özdemir ve eski HDP Diyarbakr l Bakan Cabbar Leygara ile baz HDPli il ve ilçe yöneticilerinin de aralarnda bulunduu 29 üpheli yakaland

Operasyonda çok sayda dijital materyal, toplatma karar bulunan örgütsel kitap, dergi ve örgütsel dokümanlar, 7,65 milimetre çapnda 7 fiek ele geçirildi. Dier 5 üphelinin yakalanmas için çalmalar sürüyor. Gözaltna alnan 29 üphelinin emniyetteki ilemleri devam ediyor. Dosyaya gizlilik karar alnd.

GÖZALTINADAK SMLER

HDP Diyarbakr l Ebakanvekili rfan Söner ve il yöneticileri Abdullah Arkan, Ramazan Kzltepe, Arif Bulut, Abdulbari Mavlay, HDP Balar ilçe yöneticisi Kemal Baran, HDP Yeniehir lçe Ebakan Kasm Kaya, HDP eski il yöneticisi Ali hsan Karahan, HDP Kayapnar ilçe yöneticisi ahin Erolu, HDP Diyarbakr eski il ebakan Cebbar Leygara, HDP Kayapnar eski ilçe yöneticisi Newroz Reitolu, HDP Balar eski ilçe ebakan Mehmet Atlhan, HDP Balar eski yöneticisi Özlem Noyan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kayapnar eski ilçe ebakan Mehmet Doan Ünal, DBP yöneticisi ahin Tanrverdi, Yeniehir Belediye Meclis Üyeleri Alattin Zuurli ve Yusuf Sözmen, Balar Belediyesi Meclis Üyesi Hüsnü Kaya, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) E Genel Bakan Yardmcs Beycan Takran, KHK ile ihraç edilen öretmen Frat Akdeniz, Genel- eski yöneticisi Selvi Ok, TUAY-DER yöneticisi Mehmet Özel, 81 yandaki Kadri Atl ve Velat eker.

IRNAKTAK OPERASYON

rnakta PKK/KCK ve FETÖ/PDYye yönelik operasyonlarda gözaltna alnan 7 üpheliden 1i tutukland.

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Emniyet Müdürlüünce 17-23 Maysta kent genelinde PKK/KCK ve FETÖ/PDYye yönelik operasyonlar düzenlendi. Ekipler operasyonlarda 7 üpheliyi yakalad. Gözaltna alnan üpheliler emniyetteki ilemlerin ardndan adliyeye sevk edildi. üphelilerden 1i çkarld hakimlikçe tutukland, 6s adli kontrol ve yurt dna çk yasa ile serbest brakld.

ÖRGÜTÜN STHBARATçISI

PKKnn 20 yl istihbarat ve akademi saha sorumluluunu yaptktan sonra kaçp teslim olan sözde takm komutan M.Y. 350 örgüt üyesini deifre edip, örgütün tüm faaliyetlerini detaylaryla anlatt. M.Y. örgütten kaçarak Habur Snr Kapsnda güvenlik güçlerine teslim oldu. Terörist, 350 teröristi gerçek isimleri, kod isimleri ve katldklar silahl ve bombal saldrlarla ilgili fotoraflarndan tehis ederek, örgütün bundan sonraki eylem ve faaliyetlerini de ayrntl biçimde deifre etti.

350 ÖRGÜT ÜYES DEFRE

Örgütün ifreli telsiz kodlarn, kamp alanlarn, saldr ve eylem planlarna anlatt. Mahkeme, san Türkiyede herhangi bir terör saldrsna katlmad, kendiliinden kaçp teslim olduu, örgütü yaplanmasn çökertecek düzeyde bilgi, belgeyi paylat için etkin pimanlk yasasndan yararlandrlarak ceza verilmeden serbest brakt. Örgütün gizli istihbarat servisinin (REL) saha sorumlulusu M. Y.nin dier ifaatlar öyle;

MERKEZ GARAYA TAINDI:

REL istihbaratnn merkezi Gara Dana tand. Yaplanmann en tepesinde Cemil Bayk var. stihbarat çalmalar casus yazlmlarla yaplyor.

SÖZDE HAKM VE SAVCILARLA YARGILAMA:

Suriyede drone ile havadan suikast yaplmas için teröristlere özel eitimler veriliyor. Para karlnda yerel halktan da silah altna alnan kiiler var. YPG igalindeki bölgelerde PKKnn atad sözde sivil hakim ve savclar PKK kartlarn yarglyor.

Ana Sayfaya Git