Eski Başkanlara Gözaltı

Diyarbakır merkezli PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonda 29 şüpheli yakalandı. Örgütün 20 yıllık istihbarat ve akademi saha sorumlusu M.Y, 350 örgüt üyesini deşifre etti.

Eski Başkanlara Gözaltı

DİYARBAKIR-Diyarbakır merkezli 5 ilde PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonda HDP'nin bazı il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 29 şüpheli gözaltına alındı. PKK'nın 20 yıl istihbarat ve akademi saha sorumluluğunu yaptıktan sonra kaçıp teslim olan sözde takım komutanı M.Y. 350 örgüt üyesini deşifre edip, örgütün tüm faaliyetlerini detaylarıyla anlattı.

PKK SORUŞTURMASI        

Alınan bilgiye göre, PKK/KCK ile ilişki ağlarının deşifre edilmesine yönelik, terör örgütünün şehir yapılanmasında faaliyet yürütüp, haklarında gizli tanık beyanları bulunan, terör örgütünün çağrıları, emir ve talimatları doğrultusunda ölen örgüt mensuplarına düzenlenen cenaze törenlerine katılan, tüm eylemleri organize eden kişilerin tespitine yönelik çalışmalar yapıldı.

34 KİŞİYE YAKALAMA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 34 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Diyarbakır merkez ile Kulp ve Silvan ilçeleri, İstanbul, Batman, Antalya ve Tunceli'de 41 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda HDP'li eski Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir ve eski HDP Diyarbakır İl Başkanı Cabbar Leygara ile bazı HDP'li il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 29 şüpheli yakalandı

Operasyonda çok sayıda dijital materyal, toplatma kararı bulunan örgütsel kitap, dergi ve örgütsel dokümanlar, 7,65 milimetre çapında 7 fişek ele geçirildi. Diğer 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Gözaltına alınan 29 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Dosyaya gizlilik kararı alındı.

GÖZALTINADAKİ İSİMLER

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanvekili İrfan Söner ve il yöneticileri Abdullah Arkan, Ramazan Kızıltepe, Arif Bulut, Abdulbari Mavlay, HDP Bağlar ilçe yöneticisi Kemal Baran, HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Kasım Kaya, HDP eski il yöneticisi Ali İhsan Karahan, HDP Kayapınar ilçe yöneticisi Şahin Eroğlu, HDP Diyarbakır eski il eşbaşkanı Cebbar Leygara, HDP Kayapınar eski ilçe yöneticisi Newroz Reşitoğlu, HDP Bağlar eski ilçe eşbaşkanı Mehmet Atlıhan, HDP Bağlar eski yöneticisi Özlem Noyan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kayapınar eski ilçe eşbaşkanı Mehmet Doğan Ünal, DBP yöneticisi Şahin Tanrıverdi, Yenişehir Belediye Meclis Üyeleri Alattin Zuğurli ve Yusuf Sözmen, Bağlar Belediyesi Meclis Üyesi Hüsnü Kaya, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, KHK ile ihraç edilen öğretmen Fırat Akdeniz, Genel-İş eski yöneticisi Selvi Ok, TUAY-DER yöneticisi Mehmet Özel, 81 yaşındaki Kadri Atlı ve Velat Şeker.”

ŞIRNAK'TAKİ OPERASYON

Şırnak'ta PKK/KCK ve FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 7 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğünce 17-23 Mayıs'ta kent genelinde PKK/KCK ve FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlar düzenlendi. Ekipler operasyonlarda 7 şüpheliyi yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 1'i çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, 6'sı adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

ÖRGÜTÜN İSTİHBARATÇISI

PKK'nın 20 yıl istihbarat ve akademi saha sorumluluğunu yaptıktan sonra kaçıp teslim olan sözde takım komutanı M.Y. 350 örgüt üyesini deşifre edip, örgütün tüm faaliyetlerini detaylarıyla anlattı. M.Y. örgütten kaçarak Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim oldu. Terörist, 350 teröristi gerçek isimleri, kod isimleri ve katıldıkları silahlı ve bombalı saldırılarla ilgili fotoğraflarından teşhis ederek, örgütün bundan sonraki eylem ve faaliyetlerini de ayrıntılı biçimde deşifre etti.

350 ÖRGÜT ÜYESİ DEŞİFRE

Örgütün şifreli telsiz kodlarını, kamp alanlarını, saldırı ve eylem planlarına anlattı. Mahkeme, sanığı Türkiye'de herhangi bir terör saldırısına katılmadığı, kendiliğinden kaçıp teslim olduğu, örgütü yapılanmasını çökertecek düzeyde bilgi, belgeyi paylaştığı için etkin pişmanlık yasasından yararlandırılarak ceza verilmeden serbest bıraktı. Örgütün gizli istihbarat servisinin (REL) saha sorumlulusu M. Y.'nin diğer ifşaatları şöyle;

MERKEZ GARA'YA TAŞINDI:

REL istihbaratının merkezi Gara Dağı'na taşındı. Yapılanmanın en tepesinde Cemil Bayık var. İstihbarat çalışmaları casus yazılımlarla yapılıyor.

SÖZDE HAKİM VE SAVCILARLA YARGILAMA:

Suriye'de drone ile havadan suikast yapılması için teröristlere özel eğitimler veriliyor. Para karşılığında yerel halktan da silah altına alınan kişiler var. YPG işgalindeki bölgelerde PKK'nın atadığı sözde sivil hakim ve savcılar PKK karşıtlarını yargılıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz