Esma bebeğin son çaresi Dubai

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaşayan SMA hastası 32 aylık Esma Kaplan, Amerika ve Macaristan’daki tedavi fırsatını kaçırdı. Esma'nın tedavisi için son çare Dubai. Ancak buradaki tedavi için aileden 1 milyon 850 bin avro isteniyor.

Haberler 06.08.2021 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde yaayan SMA hastas 32 aylk Esma Kaplan, Amerika ve Macaristandaki tedavi frsatn kaçrd. Esmann tedavisi için son çare Dubai. Ancak buradaki tedavi için aileden 1 milyon 850 bin avro isteniyor. Esmann babas Gökhan Kaplan, balattklar yardm kampanyasnda bu parann yüzde 36sn toplayabildiklerini belirterek, Esmann son ans kald. Sizlere yalvaryorum, buradan bütün yetkililere sesleniyorum. çocuumun daha fazla ac çekmemesini istiyorum diyerek herkesi kampanyaya davet etti.

Kznn Amerikadaki ve Macaristandaki tedavi frsatlarn yandan dolay kaçrdn belirten baba Gökhan Kaplan, Esma için balattklar yardm kampanyasnn sürdüünü kaydetti. Gökhan Kaplan, öyle konutu:

KAMPANYANIN YÜZDE 36SINI TOPLADIK, ESMANIN SON ANSI KALDI

Esma 32 aylk, SMA Tip-1 hastas. Ölümcül bir kas hastal. Bu tedavi maalesef u an ülkemizde bulunmuyor. Biz uzun süredir Esmann sesini duyurmaya çalyoruz. Esma ne yazk ki daha önce hem Amerikadaki tedavi ansn hem de Macaristandaki tedavi ansn yandan dolay kaybetti. u an karmzda son frsat olarak Dubai var, Dubai bizi kabul etti. Esma için 14 aydr kampanya yürütüyoruz. Kampanya tamamen valilik onayldr. Kampanyann yüzde 36sn topladk. Esmann son ans kald. Sizlere yalvaryorum, buradan bütün yetkililere sesleniyorum. Bizi artk duymalarn istiyoruz, çünkü uzun süredir kampanyamz devam etmekte. Esma, u an gördüünüz gibi belki de SMA hastalar arasnda en güçlü duran, en savaan hastalardan biriydi. Fakat son zamanlarda kaslar gittikçe zayflyor ve bununla beraber yutkunma yetisini kaybetti. çocuumun daha fazla ac çekmemesini istiyorum. nallah bu para en ksa zamanda toplanr ve Dubaideki tedavisine uçar.

BULUNDUUMUZ L VE LçEDE SESMZ DUYURAMADIK

Diyarbakrn Bismil ilçesinde yayoruz. Uzun süredir Esmann sesini duyurmaya çalyoruz ve ne yazk ki ne Diyarbakra ne Bismile bir türlü sesimizi duyuramadk. Ülkemizin her tarafndan Esma için yardm elini uzatanlar oldu fakat kendi bulunduumuz il ve ilçede sesimizi duyuramadk. Ama sa olsunlar CHP Bismil lçe Bakan Sayn Derya Zoroolu ve ayn zamanda CHP Balar lçe Bakan Recep Yavuz Beye buradan teekkür ediyorum. Bundan sonra Esmay sahipleneceklerini söylediler. Umarm en ksa zamanda kzm tedavisine götürürüz.

CHP Bismil lçe Bakan Derya Zoroolu ve CHP Balar lçe Bakan Recep Yavuz da Esma bebek için yardm kampanyas balatarak sürece destek oldu. Yavuz, yardm kampanyas hakknda unlar söyledi:

VCDAN SAHB TÜM YURTTALARIMIZIN KAMPANYAYA DESTEK OLMALARINI BEKLYORUZ

ktidarn her süreçte IBAN paylap yardm toplad ve ülkeyi yönetemedii bu zor süreçte yurttalar olarak seferber oluyoruz. SMA Tip-1 hastamz Esma bebek için tüm vicdan sahibi yurttalarmzn, kampanyamza destek olmalarn bekliyoruz. Tüm Türkiyenin SMA Tip-1 hastalarmz için seferber olduu bu dönemde deerli Diyarbakrl yurttalarmzn da kampanyaya desteklerini bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git