Esma bebeğin son çaresi Dubai

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaşayan SMA hastası 32 aylık Esma Kaplan, Amerika ve Macaristan’daki tedavi fırsatını kaçırdı. Esma'nın tedavisi için son çare Dubai. Ancak buradaki tedavi için aileden 1 milyon 850 bin avro isteniyor.

Esma bebeğin son çaresi Dubai

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaşayan SMA hastası 32 aylık Esma Kaplan, Amerika ve Macaristan’daki tedavi fırsatını kaçırdı. Esma'nın tedavisi için son çare Dubai. Ancak buradaki tedavi için aileden 1 milyon 850 bin avro isteniyor. Esma’nın babası Gökhan Kaplan, başlattıkları yardım kampanyasında bu paranın yüzde 36’sını toplayabildiklerini belirterek, “Esma’nın son şansı kaldı. Sizlere yalvarıyorum, buradan bütün yetkililere sesleniyorum. Çocuğumun daha fazla acı çekmemesini istiyorum” diyerek herkesi kampanyaya davet etti.

Kızının Amerika'daki ve Macaristan'daki tedavi fırsatlarını yaşından dolayı kaçırdığını belirten baba Gökhan Kaplan, Esma için başlattıkları yardım kampanyasının sürdüğünü kaydetti. Gökhan Kaplan, şöyle konuştu:

"KAMPANYANIN YÜZDE 36'SINI TOPLADIK, ESMA'NIN SON ŞANSI KALDI"

"Esma 32 aylık, SMA Tip-1 hastası. Ölümcül bir kas hastalığı. Bu tedavi maalesef şu an ülkemizde bulunmuyor. Biz uzun süredir Esma’nın sesini duyurmaya çalışıyoruz. Esma ne yazık ki daha önce hem Amerika’daki tedavi şansını hem de Macaristan’daki tedavi şansını yaşından dolayı kaybetti. Şu an karşımızda son fırsat olarak Dubai var, Dubai bizi kabul etti. Esma için 14 aydır kampanya yürütüyoruz. Kampanya tamamen valilik onaylıdır. Kampanyanın yüzde 36’sını topladık. Esma’nın son şansı kaldı. Sizlere yalvarıyorum, buradan bütün yetkililere sesleniyorum. Bizi artık duymalarını istiyoruz, çünkü uzun süredir kampanyamız devam etmekte. Esma, şu an gördüğünüz gibi belki de SMA hastaları arasında en güçlü duran, en savaşan hastalardan biriydi. Fakat son zamanlarda kasları gittikçe zayıflıyor ve bununla beraber yutkunma yetisini kaybetti. Çocuğumun daha fazla acı çekmemesini istiyorum. İnşallah bu para en kısa zamanda toplanır ve Dubai’deki tedavisine uçar.

"BULUNDUĞUMUZ İL VE İLÇEDE SESİMİZİ DUYURAMADIK"

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yaşıyoruz. Uzun süredir Esma’nın sesini duyurmaya çalışıyoruz ve ne yazık ki ne Diyarbakır’a ne Bismil’e bir türlü sesimizi duyuramadık. Ülkemizin her tarafından Esma için yardım elini uzatanlar oldu fakat kendi bulunduğumuz il ve ilçede sesimizi duyuramadık. Ama sağ olsunlar CHP Bismil İlçe Başkanı Sayın Derya Zorooğlu ve aynı zamanda CHP Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz Bey’e buradan teşekkür ediyorum. Bundan sonra Esma’yı sahipleneceklerini söylediler. Umarım en kısa zamanda kızımı tedavisine götürürüz."

CHP Bismil İlçe Başkanı Derya Zorooğlu ve CHP Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz da Esma bebek için yardım kampanyası başlatarak sürece destek oldu. Yavuz, yardım kampanyası hakkında şunları söyledi:

"VİCDAN SAHİBİ TÜM YURTTAŞLARIMIZIN KAMPANYAYA DESTEK OLMALARINI BEKLİYORUZ"

"İktidarın her süreçte IBAN paylaşıp yardım topladığı ve ülkeyi yönetemediği bu zor süreçte yurttaşlar olarak seferber oluyoruz. SMA Tip-1 hastamız Esma bebek için tüm vicdan sahibi yurttaşlarımızın, kampanyamıza destek olmalarını bekliyoruz. Tüm Türkiye'nin SMA Tip-1 hastalarımız için seferber olduğu bu dönemde değerli Diyarbakırlı yurttaşlarımızın da kampanyaya desteklerini bekliyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz