Ev aldı, ipotekli çıktı

Ev alırken dolandırıldı, ipotekli eve yerleştirildi mağdur oldu.

Haberler 20.02.2020 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrl Hediye Toprak, 3 yl önce Balar ilçesinde kald müstakil evini satarak bir miktar da borç alarak bir inaat firmasndan ev ald. Daha sonra dolandrldn ve evinin birkaç kiiye satldn örenen Toprak, firma yetkililerine yalvar yakar ortada kaldn belirterek firma yetkilileri tarafndan ipotekli olan bir sitenin dairesine yerletirildi. Toprakn kald sitede 22 dairenin bir bankaya ipotekli olmasndan dolay banka dairelerin parasn talep etti, paray vermeyenlere ise evlerinin satlacan duyurdu. 22 dairenin ana parasnn 4,5 milyon lira olduunu belirten Toprak, einin de tarlalar satp parasn kumara verdiini, kendilerini terk ettiini ve u anda bir tek kendisinin paray veremedii için ortada kaldn ileri sürerek yetkililere ve hayrseverlerden yardm çarsnda bulundu.

110 bin lira bulamazsa 2 çocuu ile sokaa atlacak

Balarda ara sokak arasnda evini 50 bin liraya sattn 50 bin lirada borç edip bu evi 3 yl önce satn aldn aktaran Hediye Toprak, bir emlakç sayesinden inaat halinden ev aldn belirtti. Toprak, Bana bir yl sonra evimin tamamlanacan söylediler. Bir yl geçtikten sonra ben geldim ve evimi dört be kiiye sattklarn duydum. Emlak bürolarna gittim, kardeleri, aabeyleri oradayd. Yalvardm yakardm bu nedir bama getirdiniz dedim. Bana Abla biz iflas etmiiz, biz batmz verecek durumumuz yok dediler. O kadar periandm eim de beni terk etmiti. 50 bin lirada borç etmitim evin üstüne kattm. Ben o ailenin ayana attm. Sokaktaym Allah rzas için bana bir çare bulun, ya param verin ya da bana bir ev verin. Gelin aratrn sokaktaym. Onlarda aratrd gerçekten ev sahibi beni dar atyordu. siz güçsüzdüm, kira ödeyecek durumum yoktu. Sonra dediler, Abla para yok. 2+1 bir evimiz var ipoteklidir, git otur dediler. ubatn 20sinde bir ylm bitiyor buraya geliimin. Bu sefer banka 1 aydr bu parasn istiyor. 110 bin lira bankann borcudur. Vermezseniz evinizi internetten sata çkartacaz. Bu sitede 22 tane madur var. 22 dairede ipoteklidir, bankaya aittir. Bu 22 tane hepsi bu paray ödeyebiliyor. çünkü güçleri vardr, erkekleri balarnda var, aileleri vardr. Benim Allahtan baka, iki çocuumdan baka kimsem yoktur. Eim zaten çocuklar ve bütün borçlar boynuma brakt. Annem ile babam var onlarda yal. Bir tek 3 aylk yallk maa alyor, hiçbir gelirleri yok.

Bankaya olan borçlarn miktar yüksek

4 buçuk milyon bankann borcudur. 22 daireye bölütüler, bana 110 bin lira dütü. Tek benim kald, benim yüzümden onlar da tapularn alamyor. Banka diyor bir tane eksik olsa onlara da vermiyoruz. Bu sefer komularm da bana bask yapyor. Abla sen nereden getiriyorsan getir. çünkü senin yüzünden bizde alamyoruz diyorlar. Ben bir kadnm, isizim, güçsüzüm, kimsem yok, iki tane örencim var. 110 bin liray ben nasl ödeyeyim. 100 bin lirada verdim, o da gitti. Daha önceki evi sattm, borç ettiimde borçlularda artk rahat brakmyordu. Onlarda hakl olarak borcunu istiyordu. Eim kalkt gitti tarlalar satacam borçlar vermek için. Gitti tarlay satt bütün paray kumara verdi. O gündendir eve bile gelmedi. Allah için sesimi duyun. Buradan sesimi Cumhurbakanmza, bakanlara, milletvekillerine, i adamlarna duyurmak istiyorum. Allah için, benim için deil çocuklarm için. çocuklarm sokakta kalacak dedi.

Ana Sayfaya Git