Evladımızı istiyoruz!

157 ailenin HDP il binası önündeki oturma eylemi, 441'inci günde de sürüyor. Anneler; "evlatlarımızı istiyoruz" çağrısını yaptı.

Haberler 16.11.2020 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 441inci gününe girdi.

Evlat nöbetini kz Songül için sürdüren anne Fatma Akku, evlatlarna kavumak istediklerini söyledi.

Evlatlarmz HDP il binasndan daa götürüldü. çocuklarmzn HDP binasnda kaytlar çkt. diyen Akku, eylemi sürdürmekte kararl olduklarn belirtti.

Akku, çocuklarn almadan eylemi sonlandrmayacaklarn dile getirerek, Ellerini çocuklarmzn üzerinden çeksinler. çocuklarmz istiyoruz. dedi.

Evladna seslenen Akku, Kzm seni bekliyorum. Kapm sana açk. Güvenlik güçlerine teslim ol. Sesini duyur bize. diye konutu.

çOCUKLARI ARTIK KANDIRAMIYORLAR

Sur ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Özkan için evlat nöbetine devam eden Süleyman Aydn da oturma eylemini sürdürmekte kararl olduklarn belirtti.

Evladn almadan HDP il binas önünden ayrlmayacan dile getiren Aydn, öyle konutu:

çocuklarmz HDP daa gönderiyor. HDP milletvekilleri bizden kaçyor. Geçenlerde çocuklarmzn kayd da çkt. 14-15 yandaki çocuklar artk kandramyorlar. Burada eylem yaptmz için çocuklar daa gönderemiyorlar. HDP ve PKK bu eylemimizden büyük rahatszlk duyuyor.

Oluna çarda bulunan Aydn, çocuklarmz sesimizi duyuyorlarsa gelip güvenlik güçlerine teslim olsunlar. Burada eylemimizi sürdüreceiz. Sonuna kadar buradayz. ifadelerini kulland.

KARDE KATL OLMADAN GEL

Vanda 2012 ylnda 13 yandayken kaçrlan kz eyma için evlat nöbetini sürdüren Nazl Sancar, olunun yaknda askere gideceini ifade ederek, kzna karde katili olmamas için kaçp teslim olmas çarsnda bulundu. Sancar, unlar söyledi:

Kzm için buradaym, 1,5 yla yakndr HDP önünde evlatlarmz bekliyoruz. Evlatlarmz almadan kalkmayacaz buradan. eyma, kzm, eer beni görüyorsan, beni duyuyorsan çk gel, güvenlik güçlerimize teslim ol. Polisimizi, askerimizi görürsen onlara teslim ol. Geçen hafta erkek kardeinin askerlik muayenesi için gittik kzm, kardein oturup alad. Anne imdi askere gitmesem olmaz m dedi. Neden olum dedim. Ablam burada deil. Ablam gelsin. Onu görmek istiyorum. Ona sarlaym, kokusunu alaym sonra askere gideyim dedi. Kzm gel karde katili olma. Kardein askere gidecek. Birbirinizle kar karya kalrsanz ya sen onu öldürürsün ya da o seni öldürür. eyma kzm gel, karde katili olma. Biz burada kar, k, yamur, çamur, hastalk demeden bu çadrn altnda evlatlarmz bekliyoruz. Kzm seni almadan buradan kalkmayacam. Kapm kapatp gelmiim buraya. Artk dayanacak gücüm kalmad kzm. 9 yl oldu. 9 yl bir ömürdür. Onlara güvenme, çk gel artk. Onlar devlet güçleri sizi öldürür diye kandryor sizi, yalandr kzm. Senden rica ediyorum teslim ol, karde katili olma, hepimiz senin kahrndan ölürüz kzm. PKK-HDP 13 yandaki kzmn elini kolunu balayarak götürdü. Ben kzm PKK-HDPden istiyorum. Artk yeter. Bu annelerin feryadn duysunlar. Bu ailelerin çocuklarna hepsine sesleniyorum; Gelin teslim olun.

Ana Sayfaya Git