Evlat nöbetindeki 3 aile daha evladına kavuştu

Çocukları PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde 702 gündür aileleri nöbette olan Mustafa Biçer, Ensari Karaşan ve Alev Turan, emniyette ifade işlemleri tamamlandıktan sonra sevk edildiği adli makamlarca adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberler 05.08.2021 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklar PKK tarafndan zorla daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr il binas önünde 702 gündür evlatlar için nöbette olan 3 aile dün çocuklarna kavutu.

Terör örgütünden kaçarak güvenlik kuvvetlerine teslim olan anne Ayegül ve baba Rauf Biçerin olu Mustafa, Hayriye Akyüz kardei Ensari Karaan ile Güllü Turann kz Alev Turan dün emniyetteki ilemlerinin tamamlanmas sonras sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yarglanmak üzere adli kontrol artyla serbest brakld.

Savclk ve hakim sorgusunun ardndan serbest braklan 3 kii daha sonra polis nezaretinde ailelerine teslim edilirken, HDP Diyarbakr il binas önünde 3 Eylül 2019 dan balayan ailelerin direnii terör örgütünün pençesinden 31 kiinin ikna yoluyla kurtulmasna neden oldu.

Ana Sayfaya Git