Evlat nöbetindeki anne: Sizin yaptığınız kaos yaratmak

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 229 ailenin HDP binası önündeki oturma eylemi, 659'üncü günde de sürüyor.

Haberler 22.06.2021 - 01:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 229 ailenin HDP binas önündeki oturma eylemi, 659üncü günde de sürüyor.

DEVLETMZ, SZE BU FIRSATI VERMEYECEK

PKK tarafndan 2 yl önce 16 yandayken, kaçrlan olu Mustafa için evlat nöbetini sürdüren Ayegül Biçer, Antalyadaki Diplomasi Forumunda Diyarbakr annelerinin feryadn duyurmak için kendilerine de yer verildiini aktard. HDP ve terör örgütü PKKya tepkilerini sürdüren Biçer, eylemlerini sürdürmeye kararl olduklarn söyledi. Biçer, Burada öncelikle Sayn Cumhurbakanmza, bütün bakanlarmza çok teekkür ediyorum. Orada feryadmz d güçlere duyurduumuzu umuyoruz ki d güçler olmasa PKK çoktan bitmiti. 2 yldr pandemi ile mücadele ediyoruz, 40 yldr PKK virüsü ile mücadele ediyoruz. Pandemi bize PKK kadar zarar vermedi. Buradan da Meral Dan Betaa sesleniyorum ve bizi duymasn istiyorum. Hani çadrlarmz kaldracan, ykacan söylüyor ya siz hep ölümlerin arkasndan provokasyon yapmaya altnz. Sizin acdnz, u an ölen genç kz deil. Annesinin acsna sayg duyuyorum ama u anda sizin yaptnz kaos yaratmak, Türkiyeyi kartrmak. Allahn izniyle devletimiz, size bu frsat vermeyecek. Biz anneler de buradayz. Gücün yetiyorsa cesaretiniz varsa gelip çadr ykarsnz diye konutu.

MÜCADELEMZ DEVAM EDECEK

Olu Ramazan için eylemde yer alan anne Mevlüde Üçda, evladnn 6 yl önce kandrlarak daa götürüldüünü söyledi. Yllardr evlat hasreti yaadn dile getiren Üçda, Buradan kalkmayacam. Mücadeleye devam edeceim. Kararlym. çünkü teröre ba kaldrdm. Sonuna kadar da brakmayacam. dedi.

Annelerin ve evlatlarn hakknn onlarda kalmayacan, terör örgütünün Kürtlere çok zulüm ettiini vurgulayan Üçda, çok ükür kimse artk çocuunu teröre kaptrmyor. çocuklarmz daa deil okula gidecek. ifadelerini kulland. Üçda, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

EVLADIMI ALANA KADAR BURDAYIM

Siirtten 7 yl önce 16 yanda daa kaçrlan olu Yusuf için oturma eylemi yapan baba Nurettin Ödümlü de evladn alncaya kadar eylemi sürdüreceini bildirdi.

Yllardr çocuundan haber alamadn dile getiren Ödümlü, evladnn yaayp yaamadn bilmediini söyledi.

Evladna kavumak için eylemde yer aldn vurgulayan Ödümlü, çocuumuzu nasl daa götürdülerse öyle de getirsinler. Artk dayanamyoruz. Olum, gel güvenlik güçlerimize teslim ol. diye konutu.

Ana Sayfaya Git