Evlat nöbetindeki anne: Sizin yaptığınız kaos yaratmak

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 229 ailenin HDP binası önündeki oturma eylemi, 659'üncü günde de sürüyor.

Evlat nöbetindeki anne: Sizin yaptığınız kaos yaratmak

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 229 ailenin HDP binası önündeki oturma eylemi, 659'üncü günde de sürüyor.

'DEVLETİMİZ, SİZE BU FIRSATI VERMEYECEK'

PKK tarafından 2 yıl önce 16 yaşındayken, kaçırılan oğlu Mustafa için evlat nöbetini sürdüren Ayşegül Biçer, Antalya'daki Diplomasi Forumu'nda Diyarbakır annelerinin feryadını duyurmak için kendilerine de yer verildiğini aktardı. HDP ve terör örgütü PKK'ya tepkilerini sürdüren Biçer, eylemlerini sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi. Biçer, "Burada öncelikle Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, bütün bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Orada feryadımızı dış güçlere duyurduğumuzu umuyoruz ki dış güçler olmasa PKK çoktan bitmişti. 2 yıldır pandemi ile mücadele ediyoruz, 40 yıldır PKK virüsü ile mücadele ediyoruz. Pandemi bize PKK kadar zarar vermedi. Buradan da Meral Danış Beştaş'a sesleniyorum ve bizi duymasını istiyorum. Hani çadırlarımızı kaldıracağını, yıkacağını söylüyor ya siz hep ölümlerin arkasından provokasyon yapmaya alıştınız. Sizin acıdığınız, şu an ölen genç kız değil. Annesinin acısına saygı duyuyorum ama şu anda sizin yaptığınız kaos yaratmak, Türkiye'yi karıştırmak. Allah'ın izniyle devletimiz, size bu fırsatı vermeyecek. Biz anneler de buradayız. Gücün yetiyorsa cesaretiniz varsa gelip çadırı yıkarsınız" diye konuştu.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Oğlu Ramazan için eylemde yer alan anne Mevlüde Üçdağ, evladının 6 yıl önce kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi. Yıllardır evlat hasreti yaşadığını dile getiren Üçdağ, "Buradan kalkmayacağım. Mücadeleye devam edeceğim. Kararlıyım. Çünkü teröre baş kaldırdım. Sonuna kadar da bırakmayacağım." dedi.

Annelerin ve evlatların hakkının onlarda kalmayacağını, terör örgütünün Kürtlere çok zulüm ettiğini vurgulayan Üçdağ, "Çok şükür kimse artık çocuğunu teröre kaptırmıyor. Çocuklarımız dağa değil okula gidecek." ifadelerini kullandı. Üçdağ, oğluna güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu.

EVLADIMI ALANA KADAR BURDAYIM

Siirt'ten 7 yıl önce 16 yaşında dağa kaçırılan oğlu Yusuf için oturma eylemi yapan baba Nurettin Ödümlü de evladını alıncaya kadar eylemi sürdüreceğini bildirdi.

Yıllardır çocuğundan haber alamadığını dile getiren Ödümlü, evladının yaşayıp yaşamadığını bilmediğini söyledi.

Evladına kavuşmak için eylemde yer aldığını vurgulayan Ödümlü, "Çocuğumuzu nasıl dağa götürdülerse öyle de getirsinler. Artık dayanamıyoruz. Oğlum, gel güvenlik güçlerimize teslim ol." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz