Evlat nöbetindeki baba: Artık herkes HDP'nin iç yüzünü görsün

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 226 ailenin HDP binası önündeki oturma eylemi, 630'uncu günde de sürüyor. 6 yıl önce 15 yaşındayken, kaçırılan oğlu Özkan için oturma eylemini sürdüren Süleyman Aydın, çocuklarının HDP tarafından PKK'ya parayla satıldığını belirterek, "Artık herkes HDP'nin iç yüzünü görsün. Sonuna kadar onlarla mücadele edeceğiz" dedi.

Haberler 25.05.2021 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen ailelerin eylem yapt HDP il binas, ocak aynda tadilat gerekçesiyle boaltld. Parti binasna giri çklar olmazken, bir süre önce de kapatlan binann kepenklerinin henüz açlmad gözlendi.

KAPILARINDAN AYRILMAYACAIZ

Yaklak 6 yl önce 15 yandayken, kaçrlan olu Özkan için oturma eylemini sürdüren Süleyman Aydn, HDPnin kepenk kapattn ve kaçp gittiklerini söyledi. HDPnin iç yüzünü herkesin görmesi gerektii çarsnda bulunan Aydn, öyle konutu:

Kendi halkndan kaçan bir partiden ne bekleyeceksiniz? HDPye destek verenler bakn görüyorsunuz. Artk iç yüzünü onlar da görsünler. Suçlu insan kaçar, parti merkezi ama kepenk kapatp, gittiler. Neden bizden kaçyorlar? Biz onlar gibi ekya deiliz ki. Bizim çocuklarmz bizzat HDP para karl PKKya satt. Artk herkes HDPnin iç yüzünü görsün. Sonuna onlarla mücadele edeceiz. Kaçmasnlar neden bizden kaçyorlar? Gelsinler bizim çocuklarmz istesinler. Kaçmakla bir yere varlmaz. Biz buradan kaplarndan ayrlmayacaz. çileri Bakan Süleyman Soylu büyük bir mücadele veriyor, sonuna kadar onun yanndayz. nallah evlatlarmz gelip teslim olur güvenlik güçlerine. Oluma sesleniyorum, güvenlik güçlerine teslim ol. PKKnn üst yöneticileri maara maara saklanyor. çkaryorlar sizi oraya ölüme mahkum ediyorlar. HDP kaçp gitti, PKK da maara maara saklanyor. Biz de büyük mücadele vereceiz çocuklarmz için. Burada biz de HDP ile mücadelemizi vereceiz. HDP çocuklarmz getirsin.

ALELERN TEPKLER SÜRÜYOR

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Ayten Elhaman, olu Bayramdan 4 yldr haber alamadn söyledi.

HDP bizden evlatlarmz ald. Mücadele edeceiz ve inallah evlatlarmz alacaz. diyen Elhaman, HDPye tepkisini dile getirdi.

Elhaman, O hainlere evladm brakmayacam. 40 yldr HDP, PKK bize zulüm yapyor. Evlatlarmz bizden alyorlar. Yeter artk bu zulüm bitsin. Getirsinler evlatlarmz. Evlatlarmz istiyoruz. 40 yl da geçse evladm alacam. dedi.

Olu Fatih için eylem yapan baba Abdullah Demir de evlat nöbetini sonuna kadar sürdürmekte kararl olduklarn ifade etti.

Demir, Evlat candr. Babann, anann, ailenin can cieridir. Bayram yok, seyran yok. Evlat acsn Allah kimseye vermesin. Evlat acs çok zor. diye konutu.

Oluna duyduu özlemi dile getiren Demir, 6 yldr evladna hasret olduunu aktard.

Demir, Hiçbir gün olumun peini brakmadm, brakmayacam. çocuklarmz almadan buradan gitmeyeceiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git