Evlat nöbetindeki baba: Artık herkes HDP'nin iç yüzünü görsün

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 226 ailenin HDP binası önündeki oturma eylemi, 630'uncu günde de sürüyor. 6 yıl önce 15 yaşındayken, kaçırılan oğlu Özkan için oturma eylemini sürdüren Süleyman Aydın, çocuklarının HDP tarafından PKK'ya parayla satıldığını belirterek, "Artık herkes HDP'nin iç yüzünü görsün. Sonuna kadar onlarla mücadele edeceğiz" dedi.

Evlat nöbetindeki baba: Artık herkes HDP'nin iç yüzünü görsün

 PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin eylem yaptığı HDP il binası, ocak ayında tadilat gerekçesiyle boşaltıldı. Parti binasına giriş çıkışlar olmazken, bir süre önce de kapatılan binanın kepenklerinin henüz açılmadığı gözlendi.

'KAPILARINDAN AYRILMAYACAĞIZ'

Yaklaşık 6 yıl önce 15 yaşındayken, kaçırılan oğlu Özkan için oturma eylemini sürdüren Süleyman Aydın, HDP'nin kepenk kapattığını ve kaçıp gittiklerini söyledi. HDP'nin iç yüzünü herkesin görmesi gerektiği çağrısında bulunan Aydın, şöyle konuştu:

"Kendi halkından kaçan bir partiden ne bekleyeceksiniz? HDP'ye destek verenler bakın görüyorsunuz. Artık iç yüzünü onlar da görsünler. Suçlu insan kaçar, parti merkezi ama kepenk kapatıp, gittiler. Neden bizden kaçıyorlar? Biz onlar gibi eşkıya değiliz ki. Bizim çocuklarımızı bizzat HDP para karşılığı PKK'ya sattı. Artık herkes HDP'nin iç yüzünü görsün. Sonuna onlarla mücadele edeceğiz. Kaçmasınlar neden bizden kaçıyorlar? Gelsinler bizim çocuklarımızı istesinler. Kaçmakla bir yere varılmaz. Biz buradan kapılarından ayrılmayacağız. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu büyük bir mücadele veriyor, sonuna kadar onun yanındayız. İnşallah evlatlarımız gelip teslim olur güvenlik güçlerine. Oğluma sesleniyorum, güvenlik güçlerine teslim ol. PKK'nın üst yöneticileri mağara mağara saklanıyor. Çıkarıyorlar sizi oraya ölüme mahkum ediyorlar. HDP kaçıp gitti, PKK da mağara mağara saklanıyor. Biz de büyük mücadele vereceğiz çocuklarımız için. Burada biz de HDP ile mücadelemizi vereceğiz. HDP çocuklarımızı getirsin."

AİLELERİN TEPKİLERİ SÜRÜYOR         

Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren annelerden Ayten Elhaman, oğlu Bayram'dan 4 yıldır haber alamadığını söyledi.

"HDP bizden evlatlarımızı aldı. Mücadele edeceğiz ve inşallah evlatlarımızı alacağız." diyen Elhaman, HDP'ye tepkisini dile getirdi.

Elhaman, "O hainlere evladımı bırakmayacağım. 40 yıldır HDP, PKK bize zulüm yapıyor. Evlatlarımızı bizden alıyorlar. Yeter artık bu zulüm bitsin. Getirsinler evlatlarımızı. Evlatlarımızı istiyoruz. 40 yıl da geçse evladımı alacağım." dedi.

Oğlu Fatih için eylem yapan baba Abdullah Demir de evlat nöbetini sonuna kadar sürdürmekte kararlı olduklarını ifade etti.

Demir, "Evlat candır. Babanın, ananın, ailenin canı ciğeridir. Bayram yok, seyran yok. Evlat acısını Allah kimseye vermesin. Evlat acısı çok zor." diye konuştu.

Oğluna duyduğu özlemi dile getiren Demir, 6 yıldır evladına hasret olduğunu aktardı.

Demir, "Hiçbir gün oğlumun peşini bırakmadım, bırakmayacağım. Çocuklarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz