Evlat nöbetindeki baba: Gelin devlete sığının

Diyarbakır'da, çocukları PKK tarafından kaçırılan 249 ailenin HDP il binası önündeki evlat nöbeti, 834’üncü gününde sürüyor. 2015 yılında 25 yaşındayken, evine gitmek için iş yerinden çıkan ve bir daha dönmeyen Erhan'ın babası Ekrem Artık, oğlunun HDP tarafından kandırılıp PKK’ya teslim edildiğini belirterek, "Bütün çocuklara sesleniyorum. Gelin devlete sığının" dedi.

Haberler 14.12.2021 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda, çocuklar PKK tarafndan kaçrlan 249 ailenin HDP il binas önündeki evlat nöbeti, 834üncü gününde sürüyor.

6 YILDIR NE SESN DUYDUK NE DE YÜZÜNÜ GÖRDÜK

6 yl önce 25 yandayken, Hatayda evine gitmek için i yerinden çkan ve bir daha dönmeyen Erhann annesi Aysel ve babas Ekrem Artk, HDP il binas önündeki evlat nöbetini sürdürüyor. Ekrem Artk, 6 yldr olunu aramad ve gitmedii yer kalmadn belirterek, Aramadm yer kalmad. Olum HDP tarafndan kandrlp PKKya teslim edildi. Biz senin her zaman peindeyiz. Bu HDP ile PKKnn arkasnda durmaktansa gelip devletimize snman istiyorum. Allah raz olsun devletimizden hepsi bize sahip çkyor. Bütün çocuklara sesleniyorum. Gelin devlete snn, 6 yldr ne sesini duyduk, ne de yüzünü gördük dedi.

YETER ARTIK, KIZIMI STYORUM

Kz Zübeyde için oturma eylemi yapan Esmer Koç, tek isteinin çocuuna kavumak olduunu söyledi.

Koç, kzndan 8 yldr haber alamadn ifade ederek, evladn çok özlediini belirtti.

Kzna kavuana kadar eylemi sürdüreceini dile getiren Koç, HDP ve PKKya sesleniyorum, kzm versinler yeter artk cierim yanm. Kzm almadan HDP il binasnn önünden gitmeyeceim. dedi.

Koç, kzna seslenerek, Kzm beni duyuyorsan, görüyorsan her yerde askerimiz, polisimiz var gel, teslim ol. ifadelerini kulland.

Anne Nadire çakan da Kürtçe, olu Muhammed için eylem yaptn belirtti.

Oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan çakan, çocuumu özledim. Onun için buradaym. Olum gel, teslim ol. diye konutu.

Ana Sayfaya Git