Evlat nöbetindeki baba: Tüm Türkiye’nin çocukları için buradayız

Diyarbakır’da, 7 yıl önce 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Özkan için HDP binası önünde evlat nöbeti tutan Süleyman Aydın, sadece kendi çocuğu için değil tüm Türkiye’nin çocukları için eylemde olduklarını söyledi.

Haberler 20.05.2022 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 7 yl önce 15 yandayken kaçrlan olu Özkan için HDP binas önünde evlat nöbeti tutan Süleyman Aydn, sadece kendi çocuu için deil tüm Türkiyenin çocuklar için eylemde olduklarn söyledi.
Diyarbakrda çocuklar terör örgütü PKK tarafndan daa kaçrlan aileler, 3 Eylül 2019da HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi balatt. 290 ailenin dönüümlü olarak 990 gündür sürdürdüü eylemde, u ana kadar 35 aile çocuuna kavutu. 7 yl önce 15 yandayken kaçrlan olu Özkan için eylem yapan Süleyman Aydn, evladn HDPden istediini belirterek, Benim olumu kandrarak Kandile gönderdiler. HDPden evladm almadan buradan kalkmayacam. Olumu ölü veya diri HDPye kaptrmayacam. Onlarda da vicdan varsa getirirler. 15 yandayd olum, onun ne ii var dada? Biz burada anne ve babalar olarak hem vatan hem de evlat nöbeti tutuyoruz. Elimde Türk bayra ile HDPye meydan okuyorsam ve evladm istiyorsam ben de Türkiyenin dört bir yanndan destek istiyorum. Sadece kendi çocuklarmz için burada deiliz. Tüm Türkiyenin çocuklar için buradayz dedi.

Ana Sayfaya Git