Evsen; itibar suikasti var

Tarihi surların taşlarıyla kaçak yapı inşa ettiği yönünde yayımlanan haberlere ilişkin açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Haberler 05.04.2021 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet-Sen Diyarbakr ube Bakan Ömer Evsen, hakknda çalnm tarihi sur talaryla kaçak yap ina ettiine yönelik haberlere ilikin yazl açklamada bulundu.

Söz konusu haberin içeriinde ahsnn, AK Partinin 2019 yl Sur Belediye bakan aday olarak belirtildiine iaret eden Evsen, bugüne kadar hiçbir partiye üye olmadna dikkat çekti.

Evsen, ddia edilen 2019 Sur AK Parti Belediye Bakan Aday afak Yöntürktür. Bu konuda bilgi almak için Meclisi rahatsz etmeye gerek yoktu. Google bu konuda sayn vekile 1 saniye içinde bilgi verecek bilgi donanmna sahipti. Kald ki bir Diyarbakr Milletvekilinin bu konuyu bilmemesini kamuoyuna sunuyorum. dedi.

Ad geçen binann 1995 ylnda babas tarafndan satn alndna dikkati çeken Evsen, Küçük bir tadilatla uzun yllar Dabanolu Salk Oca olarak kullanlmtr. Babamn 2017 ylnda vefat üzerine bina kardelerime geçmitir. Ömer Evsen olarak bina içinde 1/8 paya sahipken binadaki tüm paylarmz 2019 ylnda kardeim Fatih Evsene geçmitir. Daha sonra küçük bir tadilatla kardeim tarafndan bina Kemikli Evi Cier olarak faaliyete alnmtr. ifadelerini kulland.

ÜZERNDE LEM OLMAYAN BR YAPI çN VELVELE KOPARMAK TBAR SUKASTDR

Bina ile ilgili mar Barna bavurulduunun altn çizen Evsen, Dönemin HDPli Belediye Bakan Feyme Filiz Buluttekin imzal 29 Ekim 2019 tarihli kaçak yap olmadna dair belgesi bulunmaktadr. Yine yapya ait 15 Haziran 2019 tarihli Yap Kayt Belgesi bulunmaktadr. Eski yaps tapusunda da belirtildii üzere Kargir yapdr. Yani ta ve topraktan imal bir yapdr. Hukuksuz hiçbir ilem olmad da zaten dönemin HDP Sur Belediye Bakanl tarafndan kardeime verilen belgeden de anlalacaktr. Üzerinde herhangi bir ilem olmayan bir yap için velvele koparmak itibar suikastinden baka bir durum deildir. diye belirtti.

Konunun HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzel tarafndan Meclise yazl soru önergesi olarak sunulmasn eletiren Evsen, Ben yllardr devlet memuru olarak çalrken görevimi en iyi ekilde yerine getirmeye özen gösteriyorum. Tadm Din Görevlisi kimliimin hakkn vermeye, ayrca erefle yürüttüüm Diyanet-Sen Diyarbakr ube Bakanl görevini de ayn titizlikle yapmaya çalyorum. Milletvekili Güzel, böylesi bir iftiray Meclis gündemine tamadan önce çevresine sorarak cevap alabilecekken Diyarbakrl olmamasnn bir sonucu olarak bilmedii bir ehrin bilmedii bir sivil toplum kuruluunun bakanna iftira ve hezeyanlarla saldrma yolunu tercih etmitir. ifadelerine yer verdi.

GEREKL NCELEME VE MAHKEME SÜREC BALATILACAK

Hakknda, Meclis gündemine tanan iddialar nedeniyle hukuki süreci balatacan belirten Evsen, Maddi ve manevi haklarma saldrlar nedeniyle dava açma hakkm koruyorum. Avukatlarm gerekli inceleme ve mahkeme sürecini balatacaklardr. Diyarbakr Milletvekili Semra Güzel, bizimle irtibat haline geçseydi konuyu tüm ayrntlaryla kendisine anlatacaktk. Malesef kendisi bu yol yerine Meclise yazl soru önergesi vermeyi tercih etmitir. Kendisini knyor, gerekirse konuyu mahkemeye tayacamz bir kere daha kamuoyunun takdirine sunuyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git