Evsen; itibar suikasti var

Tarihi surların taşlarıyla kaçak yapı inşa ettiği yönünde yayımlanan haberlere ilişkin açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Evsen; itibar suikasti var

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, hakkında "çalınmış tarihi sur taşlarıyla kaçak yapı inşa ettiğine" yönelik haberlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Söz konusu haberin içeriğinde şahsının, AK Parti'nin 2019 yılı Sur Belediye başkan adayı olarak belirtildiğine işaret eden Evsen, bugüne kadar hiçbir partiye üye olmadığına dikkat çekti.

Evsen, "İddia edilen 2019 Sur AK Parti Belediye Başkan Adayı Şafak Yöntürk’tür. Bu konuda bilgi almak için Meclis'i rahatsız etmeye gerek yoktu. Google bu konuda sayın vekile 1 saniye içinde bilgi verecek bilgi donanımına sahipti. Kaldı ki bir Diyarbakır Milletvekilinin bu konuyu bilmemesini kamuoyuna sunuyorum." dedi.

Adı geçen binanın 1995 yılında babası tarafından satın alındığına dikkati çeken Evsen, "Küçük bir tadilatla uzun yıllar Dabanoğlu Sağlık Ocağı olarak kullanılmıştır. Babamın 2017 yılında vefatı üzerine bina kardeşlerime geçmiştir. Ömer Evsen olarak bina içinde 1/8 paya sahipken binadaki tüm paylarımız 2019 yılında kardeşim Fatih Evsen’e geçmiştir. Daha sonra küçük bir tadilatla kardeşim tarafından bina 'Kemikli Evi Ciğer' olarak faaliyete alınmıştır." ifadelerini kullandı.

"ÜZERİNDE İŞLEM OLMAYAN BİR YAPI İÇİN VELVELE KOPARMAK İTİBAR SUİKASTİDİR"

Bina ile ilgili İmar Barışına başvurulduğunun altını çizen Evsen, "Dönemin HDP’li Belediye Başkanı Feyme Filiz Buluttekin imzalı 29 Ekim 2019 tarihli kaçak yapı olmadığına dair belgesi bulunmaktadır. Yine yapıya ait 15 Haziran 2019 tarihli Yapı Kayıt Belgesi bulunmaktadır. Eski yapısı tapusunda da belirtildiği üzere Kargir yapıdır. Yani taş ve topraktan imal bir yapıdır. Hukuksuz hiçbir işlem olmadığı da zaten dönemin HDP Sur Belediye Başkanlığı tarafından kardeşime verilen belgeden de anlaşılacaktır. Üzerinde herhangi bir işlem olmayan bir yapı için velvele koparmak itibar suikastinden başka bir durum değildir." diye belirtti.

Konunun HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel tarafından Meclis'e yazılı soru önergesi olarak sunulmasını eleştiren Evsen, "Ben yıllardır devlet memuru olarak çalışırken görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye özen gösteriyorum. Taşıdığım Din Görevlisi kimliğimin hakkını vermeye, ayrıca şerefle yürüttüğüm Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanlığı görevini de aynı titizlikle yapmaya çalışıyorum. Milletvekili Güzel, böylesi bir iftirayı Meclis gündemine taşımadan önce çevresine sorarak cevap alabilecekken Diyarbakırlı olmamasının bir sonucu olarak bilmediği bir şehrin bilmediği bir sivil toplum kuruluşunun başkanına iftira ve hezeyanlarla saldırma yolunu tercih etmiştir." ifadelerine yer verdi.

"GEREKLİ İNCELEME VE MAHKEME SÜRECİ BAŞLATILACAK"

Hakkında, Meclis gündemine taşınan iddialar nedeniyle hukuki süreci başlatacağını belirten Evsen, "Maddi ve manevi haklarıma saldırıları nedeniyle dava açma hakkımı koruyorum. Avukatlarım gerekli inceleme ve mahkeme sürecini başlatacaklardır. Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, bizimle irtibat haline geçseydi konuyu tüm ayrıntılarıyla kendisine anlatacaktık. Malesef kendisi bu yol yerine Meclis'e yazılı soru önergesi vermeyi tercih etmiştir. Kendisini kınıyor, gerekirse konuyu mahkemeye taşıyacağımızı bir kere daha kamuoyunun takdirine sunuyorum." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz