Eyleme katılım düşük olunca!

Diyarbakır’da HDP ve CHP'li vekillerin de katıldığı 'Sur ve Hasankeyf Küresel Eylem Günü' eylemine halkın ilgisiz kalması dikkat çekti. CHP'li Tanrıkulu, "Bugün burada bizden çok polis var" dedi.

Haberler 29.04.2018 - 12:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz BEKLEYEN

DYARBAKIR-28 Nisan Dünya Sur ve Hasankeyf Küresel Eylem Günü etkinlikleri kapsamnda 20 ülkede ve Türkiyede bir çok kentte e zamanl düzenlenen ve Diyarbakrda da yaplan eylem, ilgi görmedi.

Mezopotamya Ekoloji Hareketi, Surun Ykmna Hayr Platformu, Surla Dayanma Platformu ve Hasankeyfi Yaatma Giriimi tarafndan organize edilen etkinlie CHP stanbul Milletvekili Sezgin Tanrkulu, HDP Milletvekilleri Sibel Yiitalp, Hüda Kaya, Garo Paylan, Feleknaz Uca, Ali Atalan, DTK E Bakan Bedran Öztürk, Sanatç Ferhat Tunç, KESK, DSK, Amed Spor Direni Taraftar Gurubu, meslek odalar temsilcileri ile CHP ve HDP il yönetimi katld.

Ulucami önünde polis youn önlem ald gözlenen eyleme vatandalarn ilgi göstermemesi dikkat çekti. OHAL gerekçesi ile açk alanda basn açklamasna izin verilmeyeceini söyleyen polis yetkilileri ile HDPli Yiitalp arasnda gerginlik yaand. Bir süre bekleyi devam etti. CHP Milletvekili Sezgin Tanrkulunun da polisle görümesinin ardndan ortak basn açklamas yapld.

BU CORAFYA BU KADAR YIKIMI HçBR ZAMAN YAAMADI

Tanrkulu, e zamanl 20 ülkede Hasankeyf ve Sur için ortak bir duyarllk çars yaplacan hatrlatt. çevrede güvenlik önlemi alan polisleri hedefine koyan Tanrkulu, Bugün burada bizden çok polis var. Bizden daha fazla kamera kaytlar var dedi. Tanrkulu, Biz milletvekiliyiz. Barçl bir açklama yapmaya çalyoruz. Bizim söz ve ifade özgürlüümüz var. Burada barçl bir açlama yapmak bile neredeyse imkansz hale geldi. Ve bu koullarda seçim yapacaz iddiasnda bulundu.

SUR BAZI ZÜMRELERE PEKE çEKLYOR

HDPli Milletvekili Sibel Yiitalp Yerle bir edilen tarihin ranta dönütüünü, bir takm zümrelere peke çekildiini iyi biliyoruz. Oras (Surun yasakl mahalleleri) en az 7 bin yllk tarihe sahip. Buras birçok kültürün yaad dönemlerden geçti. Hiçbir zaman bu kadar yklmad. AKP arkasnda birçok enkaz brakt. Ama hiçbir enkaz Sur kadar büyük olmad. Bu enkazlarla anlacaktr. Hasankeyfte de ayn politika uygulanyor. 12 bin yllk tarih sular altna kalyor dedi. Hasankeyf ve Sur için duyarllk çars yapan Yiitalp, yakn tarihte bir seçim yaplacan hatrlatarak, kendi kentlerinde youn bask altna olduklarn söyledi.

SUR VE HASANKEYF YOK OLMA TEHLKES LE KARI KARIYA

Açklamalarn ardnda grup Dengbj Evine geçti. Polis Dengbj Evinin etrafnda youn önlem ald. Dengbj Evindeki açklamaya çok sayda kii katld. Mezopotamya Ekoloji Hareketi, Surun Ykmna Hayr Platformu, Surla Dayanma Platformu ve Hasankeyfi Yaatma Giriiminin ortak hazrlad basn açklamasn Surun Ykmna Hayr Platformu üyesi Büra Cizrelioullar tarafndan okundu.

Ana Sayfaya Git