Fahiş kiralarda aile huzursuz!

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Kira ve faturaların yükselmesi huzursuzluğa neden oluyor

Haberler 18.09.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yapt esnaf ziyareti sonras açklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan Faruk Dinç, adil bir dalm olmadndan dolay orta snf vatandan kalmadn, kira ve faturalarn yükselmesinin de huzursuzlua neden olduunu söyledi.

HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan Faruk Dinç ve beraberindeki heyet, merkez Sur ilçesi Gazi Caddesindeki esnaf ziyaret ederek sorun ve skntlarn birinci azdan dinledi.

l Bakan Dinç, esnafn yaad maduriyetlerin giderilmesi için her zaman durmadan çalacaklarn kaydederek esnaf ve vatandan rahat bir nefes almas için yetkililerin acilen ciddi bir adm atmas çarsnda bulundu.

Salgnn yaatt maduriyetlerin halen devam ettiini belirten Sur esnaf, ekonominin düzensiz olduunu ve aldklar ürünlere sürekli gelen zamlardan dolay tepkilerini dile getirerek bir an önce ilerinin düzelmesini istedi.

ADL BR DAILIM OLMADIINDAN ORTA SINIF VATANDA KALMADI

Yaanan salgn ve kriz nedeniyle zenginlerin daha zengin, fakirlerin daha fakir olduuna dikkat çeken Dinç, adil bir dalm olmadndan orta snf vatandan kalmadn ifade etti.

Esnaf ziyaretinden sonra açklama yapan Dinç u ifadeleri kulland:

Merkez Sur ilçemizde bulunan esnafmz ziyaret ettik. Esnaf ne kadar haline ükretse de boynunu büktüünü ve ciddi anlamda sorun ve sknt içerisinde olduklarn gördük. Maalesef adil bir dalm olmadndan dolay zenginlerin çok zengin, fakirlerin ise daha çok fakir olduunu ve orta snfn kalmadn gördük. Esnafn yaad skntlarn banda elektrik faturalarndaki fahi fiyatlar geliyor. Bu da vatanda üzerinde ciddi bir ekilde etki brakyor. Bu zorlu süreçte halk evlerine meyve ve sebze dahi götüremiyor.

çOK KAZANANDAN çOK, AZ KAZANANDAN DA AZ VERG ALINMASI GEREKR

Kiralarn ve faturalarn yükselmesi nedeniyle vatandan evinde huzur kalmadn belirten Dinç, çok kazanandan çok, az kazanandan da az verginin alnmas gerekir. Aksi halde zenginler daha da zengin olacak, fakirler de daha da fakir olacak. Kiralarn ve faturalarn yükselmesi esnafn evinde huzur brakmyor. Bu nedenle yetkililer ellerini tan altna koyarak bu skntlarn giderilmesi için acil çözümler üretmesi gerekir. Diyarbakrmzn ilçe ve köylerindeki bütün vatandalarmz ziyaret ederek sorun sknt ve taleplerini dinlemeye devam edeceiz. ifadelerini kulland.

Neredeyse her gün fiyatlarda fahi bir ekilde artlar yaandna dikkat çeken esnaf, seçim olmad halde skntlar ile ilgilenen HÜDA PAR heyetine teekkür etti.

Ana Sayfaya Git