Fethimiz mübarek olsun

Parlak, Mekke’nin fethinden dokuz yıl, Kudüs’ün Fethinden sadece bir yıl sonra fethedilen Diyarbakır, Anadolu’nun bir daha kapanmamak üzere İslam’a açılan kapısı, İslam merhamet ve medeniyetinin kadim şehirlerinden biri olmuştur.

Haberler 28.05.2021 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz YAAR

DYARBAKIR-AK Parti Genel Bakanvekili Numan Kurtulmuun Yardmcs ve Güneydou Bölge Koordinatörü Alattin Parlak, Diyarbakrn fethinin 1382. yl dönümü dolaysyla mesaj yayamlad. Parlak, Mekkenin fethinden dokuz yl, Kudüsün Fethinden sadece bir yl sonra fethedilen Diyarbakr, Anadolunun bir daha kapanmamak üzere slama açlan kaps, slam merhamet ve medeniyetinin kadim ehirlerinden biri olmutur. dedi.

STANBUL FETHNN MÜJDECSYD

Diyarbakr fetihle dirilmi, fetihle özgürlüüne kavumutur. Diyarbekirin Fethi, 432 yl sonraki Malazgirt Zaferinin, 814 yl sonraki stanbulun Fethinin anl müjdecisidir diyen AK Parti MYK Üyesi Alattin Parlak, mesajnda öyle dedi;

639, slam adaletiyle, Anadolu corafyasnn tant yldr. 639 yeniden var oluun addr. 639 Müslüman, Hristiyan, Yahudisi, Süryanisi ile birlikte huzur içinde yaamann addr. 639 Efendimiz, Önderimiz, Peygamberimiz, Muhammed Aleyhisselamn Kostantin Elbet Fetholunacaktr kutlu sözünün ilk admdr. 639 Merhametin, bu topraklarda filiz verdii, mannn vücd bulduu yldr. 639 Efendimizi gören gözlerin Diyarbekire bakmasdr. Diyarbekirin Fethi almaz denilen surlarn iman ve inanç karsnda parçalanmasdr.

DÜNYAYA MEYDAN OKUMA

Fetih, hicrettir, iki cihan Serverine, Hazreti Ebubekir sadakatiyle yoldalk etmektir. Fetih, Mekkedir, Allahn yeryüzündeki evi olan Kabeyi tüm putlardan temizlemektir. Fetih, Kudüstür, Hazreti Ömerin tüm inançlara sayg içinde ilk kblemiz Mescid-i Aksaya slam mührünü vurmasdr. Fetih, Endülüstür, Kurtubasyla, Granadasyla dünyann en güzel mimarisini, edebiyatn, kültürünü ina etmektir. Fetih, Semerkanddr. Fetih, Buharadr, Orta Asyann bozkrlarnda tarihin en büyük medeniyetlerinden birini kurmaktr. Fetih, Selahaddin Eyyubidir, uhuvvet içinde Kudüste yeniden slam bayran dalgalandrmaktr. Fetih, Alparslandr, Anadolunun kaplarn Viyana önlerine kadar bu kutlu millete açmaktr. Fetih, Osman Gazidir, insan yaat ki devlet yaasn diyen eyh Edebaliden alnan feyizle 3 kta, 7 iklimi kaplayacak çnar toprakla buluturmaktr. Fetih çanakkaledir, fetih Kutül Ammaredir. Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann söyledii gibi Fetih, en zor zamanlarda dahi tüm dünyaya meydan okuyabilme cesareti, azmi, dirayeti göstermektir.

Kyamete kadar slamn hakim olaca, aziz ehrimizin fethi kutlu olsun. Binlerce kilometre öteden gelip bu topraklar için ahadete ulaan Sahabe-i Kirama ve tüm ehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.

Ana Sayfaya Git