Görüş Bildir

Fethimiz mübarek olsun

Parlak, Mekke’nin fethinden dokuz yıl, Kudüs’ün Fethinden sadece bir yıl sonra fethedilen Diyarbakır, Anadolu’nun bir daha kapanmamak üzere İslam’a açılan kapısı, İslam merhamet ve medeniyetinin kadim şehirlerinden biri olmuştur.

Fethimiz mübarek olsun

Yılmaz YAŞAR

DİYARBAKIR-AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuşun Yardımcısı ve Güneydoğu Bölge Koordinatörü Alattin Parlak, Diyarbakır'ın fethinin 1382. yıl dönümü dolaysıyla mesaj yayamladı. Parlak, "Mekke’nin fethinden dokuz yıl, Kudüs’ün Fethinden sadece bir yıl sonra fethedilen Diyarbakır, Anadolu’nun bir daha kapanmamak üzere İslam’a açılan kapısı, İslam merhamet ve medeniyetinin kadim şehirlerinden biri olmuştur." dedi.

İSTANBUL FETHİNİN MÜJDECİSİYDİ

"Diyarbakır fetihle dirilmiş, fetihle özgürlüğüne kavuşmuştur. Diyarbekir’in Fethi, 432 yıl sonraki Malazgirt Zaferi’nin, 814 yıl sonraki İstanbul’un Fethinin şanlı müjdecisidir" diyen AK Parti MYK Üyesi Alattin Parlak, mesajında şöyle dedi;

"639, İslam adaletiyle, Anadolu coğrafyasının tanıştığı yıldır. 639 yeniden var oluşun adıdır. 639 Müslümanı, Hristiyanı, Yahudisi, Süryanisi ile birlikte huzur içinde yaşamanın adıdır. 639 Efendimiz, Önderimiz, Peygamberimiz, Muhammed Aleyhisselam’ın “Kostantin Elbet Fetholunacaktır” kutlu sözünün ilk adımıdır. 639 Merhametin, bu topraklarda filiz verdiği, manânın vücûd bulduğu yıldır. 639 Efendimizi gören gözlerin Diyarbekir’e bakmasıdır. Diyarbekir’in Fethi aşılmaz denilen surların iman ve inanç karşısında parçalanmasıdır.

DÜNYAYA MEYDAN OKUMA

Fetih, hicrettir, iki cihan Serverine, Hazreti Ebubekir sadakatiyle yoldaşlık etmektir. Fetih, Mekke’dir, Allah’ın yeryüzündeki evi olan Kabe’yi tüm putlardan temizlemektir. Fetih, Kudüs’tür, Hazreti Ömer’in tüm inançlara saygı içinde ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya İslam mührünü vurmasıdır. Fetih, Endülüs’tür, Kurtuba’sıyla, Granada’sıyla dünyanın en güzel mimarisini, edebiyatını, kültürünü inşa etmektir. Fetih, Semerkand’dır. Fetih, Buhara’dır, Orta Asya’nın bozkırlarında tarihin en büyük medeniyetlerinden birini kurmaktır. Fetih, Selahaddin Eyyubi’dir, uhuvvet içinde Kudüs’te yeniden İslam bayrağını dalgalandırmaktır. Fetih, Alparslan’dır, Anadolu’nun kapılarını Viyana önlerine kadar bu kutlu millete açmaktır. Fetih, Osman Gazi’dir, insanı yaşat ki devlet yaşasın diyen Şeyh Edebali’den alınan feyizle 3 kıta, 7 iklimi kaplayacak çınarı toprakla buluşturmaktır. Fetih Çanakkale’dir, fetih Kut’ül Ammare’dir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi Fetih, en zor zamanlarda dahi tüm dünyaya meydan okuyabilme cesareti, azmi, dirayeti göstermektir.

Kıyamete kadar İslam’ın hakim olacağı, aziz şehrimizin fethi kutlu olsun. Binlerce kilometre öteden gelip bu topraklar için şahadete ulaşan Sahabe-i Kiram’a ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi