FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Çözüm İçin Sivil İnisiyatif Derneği (Çözüm Der) Başkanı Ercan Ezgin, "Mi̇lyonlarca Kürt ve Türk'ün kati̇l darbeci̇lere di̇rendi̇ği̇ bi̇r ülkede eş zamanlı bombalı saldırı yapan PKK, anlaşılan o ki̇ darbeci̇ kati̇lleri̇n suç ortağıdır." dedi.

Haberler 03.08.2016 - 09:28 Son Güncelleme : 03.08.2016 - 09:28

Ezgin, yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek, terör örgütü PKKnın saldırılarını kınadı.

Ülkenin uluslararası saldırı ve kuşatma altında olduğunu belirten Ezgin, bu kuşatmada FETÖ, PKK ve DAEŞ gibi taşeron örgütlerin kullanıldığını söyledi.

Terör örgütlerinin hepsinin ortak bir akıl tarafından yönetildiğini ifade eden Ezgin, şöyle konuştu:

Milyonlarca Kürt ve Türkün katil darbecilere direndiği bir ülkede eş zamanlı bombalı saldırı yapan PKK, anlaşılan o ki darbeci katillerin suç ortağıdır. Gezi ayaklanması,17-25 darbe girişimi, şehirlere taşınan kirli savaşlar, 15 Temmuz darbe girişimi ve PKKnın son saldırıları hep aynı amaçlıdır. Gelişen değişen Türkiyeyi liderleri ile birlikte al aşağı etme, Türkiyeyi Suriyeye çevirme, ümmeti yetim bırakma amaçlıdır. Biz Kürtlerin sosyal ve siyasal giderilmemiş sorunları olabilir. Bunlar siyasi zeminde tartışılabilir ancak biz Kürtlerin Türkiyeden başka vatanı da yoktur. Dava vatan olunca da her sorunu bir tarafa bırakıp, vatana, namusa sahip çıkarız.

- PKKnın davası Kürt davası değildir

Terör örgütü PKKnın davasının Kürt davası olmadığını dile getiren Ezgin, Kürtlerin kan ve gözyaşı istemediğini kaydetti.

Ezgin, konuşmasını şöyle tamamladı:

PKK kan akıtmayı bıraksın, Kürtler üzerinde tahakküm kurmayı bıraksın, onlar gibi düşünmeyen, onların tahakkümünde olmayan milyonlarca Kürdün varlığını da kimse unutmasın. Kürtler artık kan ve göz yaşı istemiyor, kanla saadet olmaz, hiçbir olumlu sonuç alınmaz. PKKnın davası Kürt davası değildir, Kürt hakları değildir. Saldırılar en çok kardeşliğimize zarar veriyor. Kürtler şiddetle, ölümle hiçbir zaman hak sahibi olmamıştır. Bütün demokratik hak ve talepleri demokrasi, barış zamanlarında elde edilmiştir. PKK derhal silahlarını Türkiye toprağından ve gündeminden çıkarmalı, silahlarını sonsuza dek toprağa gömmeli.

Ana Sayfaya Git