Görüş Bildir

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Çözüm İçin Sivil İnisiyatif Derneği (Çözüm Der) Başkanı Ercan Ezgin, "Mi̇lyonlarca Kürt ve Türk'ün kati̇l darbeci̇lere di̇rendi̇ği̇ bi̇r ülkede eş zamanlı bombalı saldırı yapan PKK, anlaşılan o ki̇ darbeci̇ kati̇lleri̇n suç ortağıdır." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Ezgin, yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek, terör örgütü PKK'nın saldırılarını kınadı.

Ülkenin uluslararası saldırı ve kuşatma altında olduğunu belirten Ezgin, bu kuşatmada FETÖ, PKK ve DAEŞ gibi taşeron örgütlerin kullanıldığını söyledi.

Terör örgütlerinin hepsinin ortak bir akıl tarafından yönetildiğini ifade eden Ezgin, şöyle konuştu:

"Mi̇lyonlarca Kürt ve Türk'ün kati̇l darbeci̇lere di̇rendi̇ği̇ bi̇r ülkede eş zamanlı bombalı saldırı yapan PKK, anlaşılan o ki̇ darbeci̇ kati̇lleri̇n suç ortağıdır. Gezi̇ ayaklanması,17-25 darbe gi̇ri̇şi̇mi̇, şehi̇rlere taşınan ki̇rli̇ savaşlar, 15 Temmuz darbe gi̇ri̇şi̇mi̇ ve PKK'nın son saldırıları hep aynı amaçlıdır. Geli̇şen deği̇şen Türki̇ye'yi̇ li̇derleri̇ i̇le bi̇rli̇kte al aşağı etme, Türki̇ye'yi̇ Suri̇ye'ye çevi̇rme, ümmeti̇ yeti̇m bırakma amaçlıdır. Bi̇z Kürt'leri̇n sosyal ve si̇yasal gi̇deri̇lmemi̇ş sorunları olabi̇li̇r. Bunlar si̇yasi̇ zemi̇nde tartışılabi̇li̇r ancak bi̇z Kürt'leri̇n Türki̇ye'den başka vatanı da yoktur. Dava vatan olunca da her sorunu bi̇r tarafa bırakıp, vatana, namusa sahi̇p çıkarız."

- "PKK'nın davası Kürt davası deği̇ldi̇r"

Terör örgütü PKK'nın davasının Kürt davası olmadığını dile getiren Ezgin, Kürtlerin kan ve gözyaşı istemediğini kaydetti.

Ezgin, konuşmasını şöyle tamamladı:

"PKK kan akıtmayı bıraksın, Kürtler üzeri̇nde tahakküm kurmayı bıraksın, onlar gi̇bi̇ düşünmeyen, onların tahakkümünde olmayan mi̇lyonlarca Kürdün varlığını da ki̇mse unutmasın. Kürtler artık kan ve göz yaşı i̇stemi̇yor, kanla saadet olmaz, hi̇çbi̇r olumlu sonuç alınmaz. PKK'nın davası Kürt davası deği̇ldi̇r, Kürt hakları deği̇ldi̇r. Saldırılar en çok kardeşli̇ği̇mi̇ze zarar veri̇yor. Kürtler şi̇ddetle, ölümle hi̇çbi̇r zaman hak sahi̇bi̇ olmamıştır. Bütün demokrati̇k hak ve talepleri̇ demokrasi̇, barış zamanlarında elde edi̇lmi̇şti̇r. PKK derhal si̇lahlarını Türki̇ye toprağından ve gündemi̇nden çıkarmalı, si̇lahlarını sonsuza dek toprağa gömmeli̇."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi