Fiili müdahale kaçınılmazdır

Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa saldırılarıyla ilgili konuşan halk, İslam ülkeleri liderlerini siyonistleri kınamayı bir tarafa bırakıp fiili müdahalelerde bulunmaya davet etti.

Haberler 12.05.2021 - 01:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Siyonist igal rejiminin Kudüs ve Mescid-i Aksaya son saldrlar üzerine tepkilerini paylaan Diyarbakrllar, igal rejimine lanet edip slam ülkeleri liderlerine seslendi.

Bütün Müslümanlarn ve slam ülkelerinin siyonist igal rejimine tepki göstermesi gerektiini belirten Sedat çiçek, bu konuda slam devletleri liderlerine büyük i dütüünü söyledi.

çiçek, israilin bu fillilerine Dur! denilmesi lazm. Sadece tepkiyle ya da knama yeterli deil. Bir an önce somut admlarla bu vaheti durdurmak lazm. Filistin halknn yllardr gördüü zulüm için bütün slam ülkeleri harekete geçmeli. israil ancak birlik olursak geri adm atar. dedi.

Bugün Filistindeki duruma herkes seyirci kalyor

Halkn kstlamalardan dolay tepkisini sokaklarda gösteremediini dile getiren çiçek, Bata ülkemiz olmak üzere tüm slam ülkeleri israili iddetle knama mesajlarndan baka bir ey yapmyor. Biz Selhaddin-i Eyyubinin ve Osmanl torunlaryz. Bir zamanlar bir Müslümann klna zarar gelse slam ordular sefere çkard. Fakat bugün Filistindeki duruma herkes seyirci kalyor. israil Müslümanlarn sessizliinden cesaret alyor. Halbuki Müslümanlar olarak nerede olursa olsun bir Müslümana yaplan zulme ses çkartmamz lazm. ifadelerini kulland.

slam ülkelerinin bir ey yapmalar lazm

Her Ramazan aynda igal rejiminin Müslümanlarn kann döktüünü ifade eden Hatip Polat, Her Ramazan aynda israilin bir Müslüman katletmesini ya da zulmünü görüyoruz. Müslümanlar olarak tek derdimiz zalim israilin Filistinden çkmas için gerekirse oraya gidip mücadele etmektir. Biz Filistin için elimizden geleni yapp siyonistlerden kurtulmak istiyoruz. Halk bu zulme tepki gösterip elinden ne geliyorsa yapmaldr. Örnein konsolosluun kapatlmas için kamuoyu basks yapabilir ya da israil ürünlerini boykot edebiliriz. Biz halk olarak bunlar yapabiliyoruz ama devletler siyonistleri durdurabilir. O yüzden slam ülkelerinin bir eyler yapmalar lazm. eklinde konutu.

Mescid-i Aksada yaplan zulüm ve vaheti anlatmaya yürek dayanmaz

Filistinlilere yaplan zulmün kabul edilemeyeceini belirten Hdr Geyik, Vicdan olan bütün insanlar muhakkak bu zulme kardrlar. Fakat biz Müslümanlar onlardan daha fazla israile öfkeliyiz. Mescid-i Aksada yaplan zulüm ve vaheti anlatmaya yürek dayanmaz. Kudüse gitmek ksmet oldu. Bizzat gittim orada yaplan zulme ahit oldum. israilin yapm olduu zulüm hiçbir kelimeyle anlatlamaz. Filistinliler kendi evlerinde esir durumda. Bu alçakla hiçbir Müslüman ya da insan sessiz kalamaz. Eer elimizden bir ey gelmiyorsa da kalbimizle, buzumuzla, nefretimizle ve kinizmle onlarn üzerinde olacaz. dedi.

Kalbimizle buzediyoruz ama yapacamz en büyük hamle mallarn boykot etmektir

gal rejiminin vahetlerine sesiz kalan slam devletlerine tepki gösteren Geyik, Bizim elimizden duadan baka bir ey gelmiyor. Fakat bugün slam devletlerinin yapaca çok ey var. Eer slam devletleri isterse müdahale edebilirler. Kalbimizle buzediyoruz ama yapacamz en büyük hamle israil mallarn boykot etmemizdir. nallah bu konuda bütün Müslüman kardelerimiz bu duyarll gösterir. ifadelerini kulland.

Dünyaya daldmz için bu saldrlara kar bir ey yapmyoruz

gal rejiminin yapt zulümlerin, Müslümanlarn sessizliinden kaynaklandn söyleyen Velat Akdoan, Bu sessizlikten istifade eden israil daha youn bir ekilde Mescid-i Aksaya saldryor. Tabi bu saldrlar karsnda bizler dünyaya daldmzdan bir ey yapmyoruz. Ancak Müslümanlarn birlik ve beraberlii ile Kudüse yardm edilebilir. Esnaf olarak iyerimde israil mal satmyor, evime de götürmüyorum. ayet orada ta atmam gerekirse onu da yaparm. Ama u an elimizden bu geliyor. Yoksa gerektiinde malmz da canmz da Kudüse feda etmeye hazrz. diye belirtti.

Kudüs bizim için eref ve namustur, Kudüs için ne gerekiyorsa yapmaya hazrz

Siyonist igal rejiminin Müslümanlar yok etmeyi hedeflediini vurgulayan Akdoan, israilin aztmasnn sebebi slam devletlerinin ve slam birlii Tekilatnn suskunluundandr. Bu zulüm sadece Mescid-i Aksa ile kalmayacak ve hatta Mescid-i Haramla da bitmeyecek. Yahudiler mutlak surette Ümmet-i Muhammedi yok etme projesini güdüyor. Eer biz Müslümanlar burada susup Allahn evine sahip çkmazsak bu zulüm dönüp bizi bulacak. Kudüs bizim için eref ve namustur. Kudüs için ne gerekiyorsa yapmaya hazrz. dedi.

Filistin ve Kudüs ümmetin yarasdr, bu yara kanadkça Müslümanlar rahat olamazlar

Filistin ve Kudüsün ümmetin kanayan yaras olduunu belirten Necmettin çelik, Allah israile lanet etsin! Her sene özellikle Kadir Gecesi günlerinde sistemli ve bilinçli olarak katliam yapmay kendilerine adet edinmiler. Filistin ve Kudüs ümmetin yarasdr. Bu yara kanadkça Müslümanlar rahat olamazlar. Müslümanlarn uyanmas lazm. Orada kardelerimize yaplan zulümler karsnda hiçbir Müslüman rahat uyumamal. diye konutu.

slam ülkelerinin etkili bir ekilde bu zulme müdahalede bulunmalar gerektiini söyleyen çelik, Bu duruma el atlmal. Liderler ellerini vicdanlarna koyup bir eyler yapsnlar. Sonuçta biz halk olarak zulümleri knayp protesto ediyoruz. Fakat slam ülkelerinin liderleri tepkilerini daha net gösterip ilikilerini kesmeleri ve israil ürünlerini devlet olarak boykot etmeleri lazmdr. dedi.

Filistine gidip canm seve seve vermeye hazrm

Filistine kar soykrm uygulayan iiyonist igalcileri lanetlediini dile getiren Semih Geyik, u anda Müslüman ülkelerinden israile sözlü tepkiler yayor. israile bir yaptrm ve uygulama yaplmyor. israilin yapt bu zulmü Müslüman bir devlet yapsayd bütün dünya ayaklanm olacakt ve yaptrmlar yapacakt. Ama söz konusu israil olunca Müslüman olan dahil hiçbir devletten ses çkmad. eklinde konutu.

Halkn elinden duadan baka bir ey gelmediini ve bu mübarek günlerde Mescid-i Aksa ve Kudüs için bolca dua ettiklerini ifade eden Geyik konumasna devamla, Dünyada 2 milyar Müslüman var. israilin nüfusu ise 8 milyon. 2 milyar Müslüman israile kar tek vücut olsa Allahn izniyle onlar yapt zulümlerle birlikte kendi kannda boulurlar. Tek yapacamz israile tek vücut olarak saldrmaktr. u anda israile kar Filistine gidip canm seve seve vermeye hazrm. Beni Kudüse israile kar bir kalkan olarak göndermelerini severek isterim. dedi.

Ana Sayfaya Git