Görüş Bildir

Fiili müdahale kaçınılmazdır

Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa saldırılarıyla ilgili konuşan halk, İslam ülkeleri liderlerini siyonistleri kınamayı bir tarafa bırakıp fiili müdahalelerde bulunmaya davet etti.

Fiili müdahale kaçınılmazdır

DİYARBAKIR-Siyonist işgal rejiminin Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya son saldırıları üzerine tepkilerini  paylaşan Diyarbakırlılar, işgal rejimine lanet edip İslam ülkeleri liderlerine seslendi.

Bütün Müslümanların ve İslam ülkelerinin siyonist işgal rejimine tepki göstermesi gerektiğini belirten Sedat Çiçek, bu konuda İslam devletleri liderlerine büyük iş düştüğünü söyledi.

Çiçek, "israilin bu fillilerine 'Dur!' denilmesi lazım. Sadece tepkiyle ya da kınama yeterli değil. Bir an önce somut adımlarla bu vahşeti durdurmak lazım. Filistin halkının yıllardır gördüğü zulüm için bütün İslam ülkeleri harekete geçmeli. israil ancak birlik olursak geri adım atar." dedi.

"Bugün Filistin'deki duruma herkes seyirci kalıyor"

Halkın kısıtlamalardan dolayı tepkisini sokaklarda gösteremediğini dile getiren Çiçek, "Başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam ülkeleri israili şiddetle kınama mesajlarından başka bir şey yapmıyor. Biz Selâhaddin-i Eyyubi'nin ve Osmanlı torunlarıyız. Bir zamanlar bir Müslümanın kılına zarar gelse İslam orduları sefere çıkardı. Fakat bugün Filistin'deki duruma herkes seyirci kalıyor. israil Müslümanların sessizliğinden cesaret alıyor. Halbuki Müslümanlar olarak nerede olursa olsun bir Müslümana yapılan zulme ses çıkartmamız lazım." ifadelerini kullandı.

"İslam ülkelerinin bir şey yapmaları lazım"

Her Ramazan ayında işgal rejiminin Müslümanların kanını döktüğünü ifade eden Hatip Polat, "Her Ramazan ayında israilin bir Müslümanı katletmesini ya da zulmünü görüyoruz. Müslümanlar olarak tek derdimiz zalim israilin Filistin'den çıkması için gerekirse oraya gidip mücadele etmektir. Biz Filistin için elimizden geleni yapıp siyonistlerden kurtulmak istiyoruz. Halk bu zulme tepki gösterip elinden ne geliyorsa yapmalıdır. Örneğin konsolosluğun kapatılması için kamuoyu baskısı yapabilir ya da israil ürünlerini boykot edebiliriz. Biz halk olarak bunları yapabiliyoruz ama devletler siyonistleri durdurabilir. O yüzden İslam ülkelerinin bir şeyler yapmaları lazım." şeklinde konuştu.

"Mescid-i Aksa'da yapılan zulüm ve vahşeti anlatmaya yürek dayanmaz"

Filistinlilere yapılan zulmün kabul edilemeyeceğini belirten Hıdır Geyik, "Vicdanı olan bütün insanlar muhakkak bu zulme karşıdırlar. Fakat biz Müslümanlar onlardan daha fazla israile öfkeliyiz. Mescid-i Aksa'da yapılan zulüm ve vahşeti anlatmaya yürek dayanmaz. Kudüs'e gitmek kısmet oldu. Bizzat gittim orada yapılan zulme şahit oldum. israilin yapmış olduğu zulüm hiçbir kelimeyle anlatılamaz. Filistinliler kendi evlerinde esir durumda. Bu alçaklığa hiçbir Müslüman ya da insan sessiz kalamaz. Eğer elimizden bir şey gelmiyorsa da kalbimizle, buğzumuzla, nefretimizle ve kinizmle onların üzerinde olacağız." dedi.

"Kalbimizle buğzediyoruz ama yapacağımız en büyük hamle mallarını boykot etmektir"

İşgal rejiminin vahşetlerine sesiz kalan İslam devletlerine tepki gösteren Geyik, "Bizim elimizden duadan başka bir şey gelmiyor. Fakat bugün İslam devletlerinin yapacağı çok şey var. Eğer İslam devletleri isterse müdahale edebilirler. Kalbimizle buğzediyoruz ama yapacağımız en büyük hamle israil mallarını boykot etmemizdir. İnşallah bu konuda bütün Müslüman kardeşlerimiz bu duyarlılığı gösterir." ifadelerini kullandı.

"Dünyaya daldığımız için bu saldırılara karşı bir şey yapmıyoruz"

İşgal rejiminin yaptığı zulümlerin, Müslümanların sessizliğinden kaynaklandığını söyleyen Velat Akdoğan, "Bu sessizlikten istifade eden israil daha yoğun bir şekilde Mescid-i Aksa'ya saldırıyor. Tabi bu saldırılar karşısında bizler dünyaya daldığımızdan bir şey yapmıyoruz. Ancak Müslümanların birlik ve beraberliği ile Kudüs'e yardım edilebilir. Esnaf olarak işyerimde israil malı satmıyor, evime de götürmüyorum. Şayet orada taş atmam gerekirse onu da yaparım. Ama şu an elimizden bu geliyor. Yoksa gerektiğinde malımızı da canımızı da Kudüs'e feda etmeye hazırız." diye belirtti.

"Kudüs bizim için şeref ve namustur, Kudüs için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız"

Siyonist işgal rejiminin Müslümanları yok etmeyi hedeflediğini vurgulayan Akdoğan, "israilin azıtmasının sebebi İslam devletlerinin ve İslam İşbirliği Teşkilatının suskunluğundandır. Bu zulüm sadece Mescid-i Aksa ile kalmayacak ve hatta Mescid-i Haram'la da bitmeyecek. Yahudiler mutlak surette Ümmet-i Muhammed'i yok etme projesini güdüyor. Eğer biz Müslümanlar burada susup Allah'ın evine sahip çıkmazsak bu zulüm dönüp bizi bulacak. Kudüs bizim için şeref ve namustur. Kudüs için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız." dedi.

"Filistin ve Kudüs ümmetin yarasıdır, bu yara kanadıkça Müslümanlar rahat olamazlar"

Filistin ve Kudüs'ün ümmetin kanayan yarası olduğunu belirten Necmettin Çelik, "Allah israile lanet etsin! Her sene özellikle Kadir Gecesi günlerinde sistemli ve bilinçli olarak katliam yapmayı kendilerine adet edinmişler. Filistin ve Kudüs ümmetin yarasıdır. Bu yara kanadıkça Müslümanlar rahat olamazlar. Müslümanların uyanması lazım. Orada kardeşlerimize yapılan zulümler karşısında hiçbir Müslüman rahat uyumamalı." diye konuştu.

İslam ülkelerinin etkili bir şekilde bu zulme müdahalede bulunmaları gerektiğini söyleyen Çelik, "Bu duruma el atılmalı. Liderler ellerini vicdanlarına koyup bir şeyler yapsınlar. Sonuçta biz halk olarak zulümleri kınayıp protesto ediyoruz. Fakat İslam ülkelerinin liderleri tepkilerini daha net gösterip ilişkilerini kesmeleri ve israil ürünlerini devlet olarak boykot etmeleri lazımdır." dedi.

"Filistin'e gidip canımı seve seve vermeye hazırım"

Filistin'e karşı soykırım uygulayan iiyonist işgalcileri lanetlediğini dile getiren Semih Geyik, "Şu anda Müslüman ülkelerinden israile sözlü tepkiler yağıyor. israile bir yaptırım ve uygulama yapılmıyor. israilin yaptığı bu zulmü Müslüman bir devlet yapsaydı bütün dünya ayaklanmış olacaktı ve yaptırımlar yapacaktı. Ama söz konusu israil olunca Müslüman olanı dahil hiçbir devletten ses çıkmadı." şeklinde konuştu.

Halkın elinden duadan başka bir şey gelmediğini ve bu mübarek günlerde Mescid-i Aksa ve Kudüs için bolca dua ettiklerini ifade eden Geyik konuşmasına devamla, "Dünyada 2 milyar Müslüman var. israilin nüfusu ise 8 milyon. 2 milyar Müslüman israile karşı tek vücut olsa Allah'ın izniyle onlar yaptığı zulümlerle birlikte kendi kanında boğulurlar. Tek yapacağımız israile tek vücut olarak saldırmaktır. Şu anda israile karşı Filistin'e gidip canımı seve seve vermeye hazırım. Beni Kudüs'e israile karşı bir kalkan olarak göndermelerini severek isterim." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi