Fiskaya seyri artık ücretli!

10 yıla yakındır her gelen yönetimin farklı projeler altında harcama yaptığı Fiskaya Şelalesinin Seyir tepesi bu kez ücretli hale geldi. Manzarayı seyretmek isteyen 1 Tl vermek zorunda.

Haberler 03.12.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-10 yla akn süredir gelen-giden yönetimlerin farkl projeler ad altnda milyonlarca lira harcann Fiskayadaki Seyir Teras yenilerek, bu kez ücretli hale getirildi. Manzaray seyretmek isteyenler 1 TL ödemek zorunda kalyor.

2009 ylnda milyonlarca lira harcanarak hizmete açlan ancak daha sonra gelen-giden Büyükehir Belediyesi yönetimleri tarafndan sürekli farkl projeler ad altnda yüksek paralarn harcand merkez haline gelen Fiskaya elalesi ve Seyir Tepesi, bir süre önce, vatandalarn girilerine kapatlmt. Büyükehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Bakanl tarafndan yürütülen yenileme ve restorasyon çalmalar kapsamnda Fiskaya elalesi tekrardan akar hale getirilip, klandrld.

FSKAYA CAM TERAS

Yan bandaki tahta teras ise yerinden kaldrlp, 170 metrekare kompozit deck, 60 metrekare cam teras yerletirildi. Daha önce faaliyet yürüten Roj Cafe isimli iletme kaldrlp, yerine Diyar- Lezzet isimli yeni bir kafe açld. smi Fiskaya Cam Teras olarak deitirilen alan, geçtiimiz hafta düzenlenen törenle yeniden açld.

Fakat açl yaplan Cam Terasa turnike yerletirilip, girilerden ücret alnmaya baland. Daha önce ücretsiz olmasna ve dileyen herkesin buradan Dicle Nehrini ve Hevsel Bahçelerini seyrederken imdi, yenileme çalmas sonras buraya giriler paral hale getirilip, 1 TL ücret alnmaya baland.

Vatandalar Cam Terasn yan bana ina edilen kafeden 1 TL karlnda jeton alp, turnikeden geçtikten sonra ancak manzaray seyredebiliyor. Bir iletmeye çevrilen Seyir Terasnn iletmesini ise belediye irketi olan Med A. yapyor.

TEPK GÖSTERENLER

Seyir Terasnn ücretli hale getirilmesi, manzaray seyretmek için buraya gelen baz vatandalarn da tepkisine neden olmas dikkat çekti. Vatandalar Daha önce gelip oturup çay içtiimiz yerleri imdi ücretli hale getirmiler. Kendi malmz bize parayla satyorlar artk diyerek gösterdi. Seyir Terasnn neden ücretli hale getirildii sorusuna yetkililer, en fazla 30 kiinin çkabildii Cam Terasta younluk yaanmamas gerekçeziyle, ücretli hale getirildiini iddia etti.

Ana Sayfaya Git