Fiskaya seyri artık ücretli!

10 yıla yakındır her gelen yönetimin farklı projeler altında harcama yaptığı Fiskaya Şelalesinin Seyir tepesi bu kez ücretli hale geldi. Manzarayı seyretmek isteyen 1 Tl vermek zorunda.

Fiskaya seyri artık ücretli!

DİYARBAKIR-10 yıla aşkın süredir gelen-giden yönetimlerin farklı projeler adı altında milyonlarca lira harcanın Fiskaya'daki "Seyir Terası" yenilerek, bu kez ücretli hale getirildi. Manzarayı seyretmek isteyenler 1 TL ödemek zorunda kalıyor.

2009 yılında milyonlarca lira harcanarak hizmete açılan ancak daha sonra gelen-giden Büyükşehir Belediyesi yönetimleri tarafından sürekli farklı projeler adı altında yüksek paraların harcandığı merkez haline gelen Fiskaya Şelalesi ve Seyir Tepesi, bir süre önce, vatandaşların girişlerine kapatılmıştı. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen yenileme ve restorasyon çalışmaları kapsamında Fiskaya Şelalesi tekrardan akar hale getirilip, ışıklandırıldı.

FİSKAYA CAM TERAS

Yanı başındaki tahta teras ise yerinden kaldırılıp, 170 metrekare kompozit deck, 60 metrekare cam teras yerleştirildi. Daha önce faaliyet yürüten "Roj Cafe" isimli işletme kaldırılıp, yerine Diyar'-ı Lezzet isimli yeni bir kafe açıldı. İsmi 'Fiskaya Cam Teras' olarak değiştirilen alan, geçtiğimiz hafta düzenlenen törenle yeniden açıldı. 

Fakat açılışı yapılan Cam Teras'a turnike yerleştirilip, girişlerden ücret alınmaya başlandı. Daha önce ücretsiz olmasına ve dileyen herkesin buradan Dicle Nehri'ni ve Hevsel Bahçeleri'ni seyrederken şimdi, yenileme çalışması sonrası buraya girişler paralı hale getirilip, 1 TL ücret alınmaya başlandı.

Vatandaşlar Cam Teras'ın yanı başına inşa edilen kafeden 1 TL karşılığında jeton alıp, turnikeden geçtikten sonra ancak manzarayı seyredebiliyor. Bir işletmeye çevrilen Seyir Terası'nın işletmesini ise belediye şirketi olan Med A.Ş yapıyor.

TEPKİ GÖSTERENLER            

Seyir Terası'nın ücretli hale getirilmesi, manzarayı seyretmek için buraya gelen bazı vatandaşların da tepkisine neden olması dikkat çekti.  Vatandaşlar "Daha önce gelip oturup çay içtiğimiz yerleri şimdi ücretli hale getirmişler. Kendi malımızı bize parayla satıyorlar artık" diyerek gösterdi.  Seyir Terası'nın neden ücretli hale getirildiği sorusuna yetkililer, en fazla 30 kişinin çıkabildiği Cam Teras'ta yoğunluk yaşanmaması gerekçeziyle, ücretli hale getirildiğini iddia etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz