Fiskaya’da ilk kazma!

Diyarbakır'da Fiskaya Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk kazma vuruldu.

Haberler 17.12.2021 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ) - Diyarbakrda UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Hevsel Bahçeleri alannda bulunan Fiskaya semtinde Kentsel Dönüüm Projesi kapsamnda ykma baland.

Fiskayada Dicle ve Ferit Kök mahallelerinin 2017 ylnda çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakanl tarafndan riskli alan ilan edilmesinden ardndan balatlan kentsel dönüüme yönelik çalmalar sürüyor.

5 ETAPTAN OLUUYOR

Toplam 5 etapta gerçekletirilecek proje kapsamnda 1. etapta yer alan 93 dönümlük alanda bulunan 205 hak sahibi ile anlama salad. Hak sahiplerinden 84ü ile TOK konut sözlemesi, 121i ile de konut ya da arsa bedeli karlnda anlald.

BRNC ETAP BALIYOR

Hak sahiplerine ödemelerini nakit olarak yapan Büyükehir Belediyesi, konut edinimi artyla anlat 41 vatandaa da anahtarn teslim etti.

MLLET BAHçESNN DEVAMI

Fiskayada kentsel dönüüm tamamlandnda, Millet Bahçesinin devam olarak düzenlenerek, hem Diyarbakrllar kaliteli vakit geçirebilecekleri yeni bir yeil alana kavuacak hem de yeil alan miktar bu bölgede artm olacak.

YIKIMA VAL DE KATILDI

Fiskayada balatlan yaplarn ykm çalmasna Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Münir Karaloluda katld. Diyarbakrn en kymetli bölgelerinden olan Surun hemen bitiiindeki Fiskayay yeille buluturacaklarn belirten Vali Karalolu, unlar söyledi:

Bu bölgeleri, Diyarbakrda yaayan herkes için nefes alabilecek alanlara dönütürmek istiyoruz. Bu bölge Surlarn altndaki millet bahçesinin devam olacak. Yeili Dicle, Hevsel bahçeleri ile buluturmu olacaz. Diyarbakrn cazibesi artacak. Buradaki çalmalar vatandamzla beraber yürütüyoruz. u ana kadar 205 vatandamzla rzaen anlatk. Helalleerek tokalaarak anlatk. Vatandalarmz kesinlikle madur edilmedi ve edilmeyecek. Diyarbakrn bugünü dünden iyi olduu gibi, yarn da bugünden iyi olacak.

HEMZEMN GEçD AçILDI

Buarada, Yeniehir ilçesi Ekinciler Caddesinde oluan trafik younluunu azaltmak, sürücü ve yaya güvenliini salamak amacyla Rzvanaa Caddesini Turgut Özal Bulvarna balayan hemzemin geçitte çalmalarn tamamlad. Açla katlan Vali Karalolu, vatandalarn talebi üzerine Büyükehir Belediyesi ve Devlet Demir Yollarnn ortak çalma balattn söyledi.

Mesafenin ksa olmasndan dolay viyadük yapmna uygun olmadn anlatan Karalolu, Devlet Demir Yollar yaptklar protokol ile caddenin açlmas kontrollü bariyer sistemi yaptklarn belirtti. Açla Yeniehir Kaymakam Murat Beikçi, Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan ve daire bakanlar katld.

Ana Sayfaya Git