Fitneden sakının!

​Dini Yüksek İhtisas Merkezi birinci dönem ihtisas mezuniyet töreni düzenlendi. Törende konuşan Diyarbakır il Müftüsü Burhan İşliyen, Diyarbakır’da binlerce din görevlisi ve alimin olmasına rağmen halen çocukların uyuşturucudan öldüğüne ve kızların fuhuş batağına saplandığına dikkat çekti.

Haberler 28.07.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dini Yüksek htisas Merkezi birinci dönem ihtisas mezuniyet töreni düzenlendi. Törende konuan Diyarbakr il Müftüsü Burhan liyen, Diyarbakrda binlerce din görevlisi ve alimin olmasna ramen halen çocuklarn uyuturucudan öldüüne ve kzlarn fuhu batana saplandna dikkat çekti.

Diyarbakr il Müftüsü Burhan liyen, Diyarbakr Dini Yüksek htisas Eitim Merkez Müdür Fatih çakmak, ilçe müftüleri ve çok sayda ihtisas merkezi görevlisinin katld program, Habib Kalaçn Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

Ar doz uyuturucudan ölen çocuklarmz var bizim!

Programa davetli olarak katlan Diyarbakr l Müftüsü Burhan liyen, mezun olan örencilere seslenerek, Gittiiniz, görev yaptnz yerlerde topluma, kup kurak yerlere öyle dokunun ki, dokunduunuz insanlar Hzr aleyhisselamn oturduu yerin yeermesi gibi yeersin. dedi.

Örenilen ilimlerin gönülde yanan bir ate gibi tanmasn ve harekete geçirecek bilgiler olmasn dileyen liyen, Diyanet camias olarak Diyarbakrda fahrilerle beraber 3 bin kiiyiz. Bunun dnda lahiyat mezunu öretmenlerimiz var. darecilerimiz var bizim, ilahiyat örencisi yüzlerce gencimiz ve hocalarmz var bizim. Ama guslü (boy abdesti) bilmeyen gençlerimiz var bizim, Allah duymam insanmz var bizim. Sahabelerin emanet olarak bize brakt topraklarda, surlarn diplerinde uyuturucu çekip de körpe bünyesi tiril tiril titreyip, çektii ar dozda uyuturucunun etkisiyle ölen çocuklarmz var bizim. Surun diplerinde 639dan bugüne kadar gayrimüslim aya dememi Ulu Caminin hemen önünde çrlçplak gezen, fuhu batana dümü kzlarmz, kadnlarmz var. eklinde konutu.

Önceki seneler bomba ve silah seslerinden geçilmiyordu

liyen konumasnn devamnda, Kitab unutur ve insanlara davet etmeyi brakrsanz yakar sizi, hepimizi. Fitneye dümekten saknn! Önceki seneler hatrlamak istemediimiz bir çevremiz vard. Sokaklar kark, ateler yanyordu. Bomba ve silah seslerinden geçilmiyordu. Allah, bu güzel ehri o günlerden geçirmesin. Allah zalimlere frsat vermesin. Bu skntlarda terk edenler de oldu, sizin gibi kalanlar da. diye konutu.

Küreselleen dünya geleneksel misyonumuza ek sorumluluklar yükledi

Türkçe ve Kürtçe ilahilerin de seslendirildii törende açl konumas yapan Diyarbakr Dini Yüksek htisas Eitim Merkez Müdür Fatih çakmak, Dini Yüksek htisas Merkezinden mezun olanlarn vaiz, müftü ve üst görevlerde yer aldklar bir konuma geldiklerini söyledi.

Toplumun her geçen zaman diliminde dini beklentilerinin artmakta olduunu belirten çakmak, buna bal olarak personelin eitim ihtiyaçlarn da farkllatn dile getirdi.

çakmak konumasnda, Özellikle slam corafyasnda yaananlar sorumluluumuzun bir kat daha arttn göstermektedir. çünkü salam bir medeniyetin mensubu olarak geçmiisin müktesabatn gelecek nesillere aktaracak, bugünü ve gelecei ira etmede rol alacak nesilleri yetitirmesi hiç üphesiz nitelikli personelin azimli çalmalaryla gerçekleecektir. Küreselleen dünya geleneksel misyonumuza ek sorumluluklar yüklemitir. Bu ar yükün altnda ezilmemek için Allah ve Resulünün bize yüklemi olduu lahuti nitelikli misyon, tevhid ve irad görüümüzü bir yaam biçimi eklinde etkinletirmeyi de gerektirmektedir.dedi.

Hz. Ömerin adaletini alan bir misyona sahip olmalsnz

Mezun olanlarn sadece bir memuriyet sorumluluu almamalarna dikkat çeken çakmak, Ayn zamanda Hz. Ömerin adaletini alan bir misyona sahip olmalsnz. Hz. Peygamberin vefat ile birlikte onun nebevi sorumluluklarn tamam, varis edindiini ilan ettii limlere yani nitelikli din görevlilerine intikal etmitir. Dini Yüksek htisas Merkezimizde bu nebevi misyona sahip çkan ve bu toplum için her türlü ahlaki erozyona kar koyacak cesameti kendilerinde bulacaktr. Toplumsal sapma ve bozulmazlarnn din bilginlerinin dejenerasyonuyla doru orantl olduunu ifade buyuran Hz. Peygamber limlerin toplumsal tezkiyenin ve ilahi rahmetin toplumda var oluun garantörü ilan etmitir. eklinde konutu.

htisas Merkezinde eitim sürecini birincilik ile bitiren Mehmet Deniz ise 2014 ylnda yaplan snav sonucu Diyarbakra gelerek ilmi noktada kendimizi gelitirme frsat bulduk. Bizlere bu imkan veren Allaha hamd ediyoruz. Vesile olan büyüklerimize de ükran borçluyuz. ifadelerini kulland.

Törenin sonunda Dini Yüksek htisas Eitim Merkez Müdür Fatih çakmak, eitim sürecini birincilik ile bitiren Mehmet Denize ödül ve hediyelerini takdim ederken, Diyarbakr il Müftüsü Burhan liyen ise dier mezunlarna hediyelerini verdi.

Ana Sayfaya Git