Gölgeliklere akın ettiler!

Korona virüs tedbirleri kapsamında ikinci kez sokağa çıkmalarına izin verilen 65 yaş ve üstü kişiler, Diyarbakır'da sıcak hava nedeniyle gölgelik alanlara akın etti.

Haberler 18.05.2020 - 01:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona virüs tedbirleri kapsamnda ikinci kez sokaa çkmalarna izin verilen 65 ya ve üstü kiiler, Diyarbakrda scak hava nedeniyle gölgelik alanlara akn etti.

çileri Bakanlnca koronavirüs salgn tedbirleri kapsamnda, 21 Martta sokaa çkma kstlamas getirilen 65 ya ve üstü kiiler, dün 12.00- 18.00 saatlerinde ikinci kez sokaa çkyor. Geçen hafta 4 saat izin verilen yallarn scak havadan etkilenmeleri için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla darda kalma süreleri bu kez 6 saate uzatld.

HAVA SICAK OLUNCA

Uygulamann balad saat 12.00de Diyarbakrdaki yallar, park ve bahçelere akn etti. Scaklklarn mevsim normalleri ve üzerinde seyrettii kentte sokaa çkan 65 ya üstü kiiler, güneten korunmak için gölgelik alanlar tercih etti.

Tarihi Diyarbakr Surlarnn gölgesinde ve parklarda zaman geçiren yallarn, korona virüs tedbirlerine de uyduklar gözlendi. Maske takan yallar, birlikte gezdii arkadalaryla sosyal mesafe kuralna göre gölgede oturarak, sohbet etti.

BAZILARI EGZERSZ YAPTI

Yeniehir ilçesinde parkta yürüyüe çkan 85 yandaki Mehmet Ender, sürenin uzatlp 6 saat yaplmasndan dolay memnun olduunu söyledi. Kendilerine verilen süreyi en iyi ekilde deerlendirdiini ifade eden Ender, Dar çktm için çok mutluyum, biraz yürüyüp hava alacam. dedi.

Eiyle dar çkan 76 yandaki Esma Türkan Sezgin, devletin ald kararlarn yerinde uygulamalar olduunu belirtti. Evde kaldklar süre içerisinde dar çkmay özlediini aktaran Sezgin, Bugün dar çktk nefes aldk. çocuklarm gördüm, çok iyi oldu. Herkes kurallara uyarsa bu virüs biter ve kurtuluruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git