Gölgeliklere akın ettiler!

Korona virüs tedbirleri kapsamında ikinci kez sokağa çıkmalarına izin verilen 65 yaş ve üstü kişiler, Diyarbakır'da sıcak hava nedeniyle gölgelik alanlara akın etti.

Gölgeliklere akın ettiler!

Korona virüs tedbirleri kapsamında ikinci kez sokağa çıkmalarına izin verilen 65 yaş ve üstü kişiler, Diyarbakır'da sıcak hava nedeniyle gölgelik alanlara akın etti.

İçişleri Bakanlığı'nca koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında, 21 Mart'ta sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üstü kişiler, dün 12.00- 18.00 saatlerinde ikinci kez sokağa çıkıyor. Geçen hafta 4 saat izin verilen yaşlıların sıcak havadan etkilenmeleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla dışarıda kalma süreleri bu kez 6 saate uzatıldı.

HAVA SICAK OLUNCA

Uygulamanın başladığı saat 12.00'de Diyarbakır'daki yaşlılar, park ve bahçelere akın etti. Sıcaklıkların mevsim normalleri ve üzerinde seyrettiği kentte sokağa çıkan 65 yaş üstü kişiler, güneşten korunmak için gölgelik alanları tercih etti.

Tarihi Diyarbakır Surları'nın gölgesinde ve parklarda zaman geçiren yaşlıların, korona virüs tedbirlerine de uydukları gözlendi. Maske takan yaşlılar, birlikte gezdiği arkadaşlarıyla sosyal mesafe kuralına göre gölgede oturarak, sohbet etti.

BAZILARI EGZERSİZ YAPTI

Yenişehir ilçesinde parkta yürüyüşe çıkan 85 yaşındaki Mehmet Ender, sürenin uzatılıp 6 saat yapılmasından dolayı memnun olduğunu söyledi. Kendilerine verilen süreyi en iyi şekilde değerlendirdiğini ifade eden  Ender, "Dışarı çıktığım için çok mutluyum, biraz yürüyüp hava alacağım." dedi.

Eşiyle dışarı çıkan 76 yaşındaki Esma Türkan Sezgin, devletin aldığı kararların yerinde uygulamalar olduğunu belirtti.  Evde kaldıkları süre içerisinde dışarı çıkmayı özlediğini aktaran Sezgin, "Bugün dışarı çıktık nefes aldık. Çocuklarımı gördüm, çok iyi oldu. Herkes kurallara uyarsa bu virüs biter ve kurtuluruz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz