Görmedi vasiyeti yerine getirildi!

Kuma olmadığı için 7 çocuk babası kuzeni tarafından öldürülen 16 yaşındaki Emine'nin annesi Nurcan Karakaş, kızının ölmeden önce katilinin yakalanmasının vasiyeti olduğunu anımsatarak, "Eminem göremedi, ama vasiyeti yerine geldi" dedi.

Haberler 19.07.2021 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrn Bismil ilçesinde kumalk teklifini reddeden 16 yandaki kuzenini öldüren Aslan Karakan (37) yakalanmas acl anne Nurcan Karakan acsn bir nebze olsun hafifletti. Kz Eminenin acsna dayanamayp katille buralarda ayn yerde yaayamam diyerek ailece zmire göç eden anne Nurcan Karaka, katilin tutuklanmasyla ilgili konutu. 138 gün Dicle Üniversitesi Youn Bakm Servisinde tedavi görürken kz Eminenin bandan bir an olsun ayrlmayan anne Nurcan Karaka, kznn ölmeden önce katilinin yakalanmasnn vasiyeti olduunu anmsatarak, Eminem göremedi, ama vasiyeti yerine geldi. Cierimin acs bir nebze olsun dindi. Hak ettii cezay alsn dedi.

VASYET YERNE GELD

Bismil ilçesine bal Selamet köyünde 4 ubat günü 16 yandaki Emine Karaka, kendisinden 21 ya büyük ve 7 çocuklu amcasnn olu Aslan Karaka tarafndan, kuma olmay kabul etmedii için bandan vuruldu. Dicle Üniversitesi Aratrma Hastanesi Youn Bakn Servisinde 138 gün yaam mücadelesi veren Emine, 23 Haziran günü hayatn kaybetti. Ölümünden iki gün önce yakalanmasn vasiyet ettii katili Aslan önceki gün Mardinin Kzltepe ilçesinde yakaland. Katil Aslan Karaka tutuklanarak cezaevine konulurken, anne Nurcan Karaka, SABAHa konutu. Kz Eminenin kuzeni Aslan Karakan yakaland günü çok görmeyi arzuladn ancak, göremediini belirten Nurcan Karaka, Eminem göremedi, ama vasiyeti yerine geldi. Eminemi elimden alan katilin tutuklanmas cierimin acsn bir nebze olsa da dindirdi. Kzm geri gelmeyecek ama onun cezaevinde çürüdüünü görmek istiyorum. Dava uzamadan hak ettii cezay bir an önce almasn istiyoruz. En ksa sürede kzmn mezarna giderek, katilinin yakaland müjdesini vereceim ifadelerini kulland.

KATL LE AYNI YERDE YAAYAMAM

Kz Emineyi doup büyüdüü köyü Selamet yerine akrabalarnn yaad Tepe mahallesinde topraa veren anne katille buralarda ayn yerde yaayamam diyerek ailesiyle birlikte zmire göç etti. Acl anne, Kzmn benim gibi kuma olmasn istemiyordum. Ancak kuzeni Aslan, Emineyi kuma olarak almak istiyordu, bunu istemediimiz için kzm benden aldlar. Cierimi yakan o katil ve ailesiyle ayn havay soluyamayz, ayn topraklarda yaayamayz. Bu nedenle ailemi de alarak zmire göç ettik. Burada yeni bir hayat kurmak istiyoruz dedi.

KATLN LK FADES

Bu arada, tasarlayarak ve kasten adam öldürmek suçundan çkarld nöbetçi mahkeme tarafndan tutuklanan Arslan Karakan ifadesinde, olaydan sonra otostop yaparak Mardine kaçtn ve öldürmek amacyla ate etmediini söyledii örenildi. Karaka ifadesinde, Olay planlayarak yapmadm. Öldürmek maksadyla deil korkutmak amaçl ate açtm. Olaydan sonra otostop yaparak Mardinin Kzltepe ilçesine geldim. Üzerime atl suçlar kabul ediyorum dedii örenildi.

Ana Sayfaya Git